Παπαδημούλης: Λανθασμένη η επιλογή Βαρουφάκη – Αποστάσεις από Σπίρτζη για το ΤΑΙΠΕΔ

17:53 9/7/2016 - Πηγή: BankWars

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παπαδημούλης, υποστήριξε ότι η επιλογή του κ. Βαρουφάκη ως υπουργού Οικονομικών ήταν λανθασμένη με αφορμή κιόλας το σημερινό κοινό άρθρο των κ.κ. Βαρουφάκη-Γκάλμπρεϊθ στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, σύμφωνα με το οποίο το Plan X έγινε κατ’ εντολή του Αλέξη Τσίπρα.

“Η επιλογή

Βαρουφάκη ως υπουργού Οικονομικών εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε λάθος. Είχα εκφράσει στον ίδιο τον πρωθυπουργό τις επιφυλάξεις μου. Είχε κάνει όμως τότε κάποιες επιλογές και ήταν πολύ κοντά στις εκλογές του Ιανουαρίου. Η αντικατάσταση από τον Τσακαλώτο βοήθησε τη χώρα, υπήρξε ανάκτηση εμπιστοσύνης με όσους είναι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης”, δήλωσε επ’ αυτού.

Όσον αφορά τις αποκαλύψεις Γκάλμπρεϊθ, ο κ. Παπαδημούλης υποστήριξε ότι “γίνεται υπερβολικός ντόρος. Το να κατηγορεί κανείς τον Τσίπρα και την κυβέρνηση ότι ήθελε να βγάλει τη χώρα από το Ευρώ είναι άδικο και λάθος. Αυτός που ήθελε να το κάνει ήταν ο Σόιμπλε. Κάθε σοβαρή χώρα οφείλει να προετοιμάζεται για τέτοια θέματα. Είχα μεγάλη εμπλοκή με διακριτούς ρόλους σε αυτή τη δύσκολη διαπραγμάτευση. Δεν θυμάμαι ποτέ η κυβέρνηση να είχε σχέδιο επιστροφής στη δραχμή”.

Στη συνέχεια, ο ευρωβουλευτής ανέφερε πως “ο κύκλος αυτός έχει κλείσει. Το ζητούμενο είναι η Ελλάδα να τρέξει να βελτιωθεί για να μπορέσουμε στα μέσα του ‘18 με το τέλος του 3ου μνημονίου να γίνουμε μια χώρα που δανείζεται και εξυπηρετεί το χρέος της με βιώσιμο τρόπο. Η ελάφρυνση του χρέους και τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι το στοίχημα”, είπε χαρακτηριστικά.

Αποστάσεις από Σπίρτζη για το ΤΑΙΠΕΔ

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του υπουργού Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη για το ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε: “Συνειδητά αποφεύγω να σχολιάζω δηλώσεις στελεχών, είναι άχαρη η συζήτηση και όχι πειστική. Έχει οριστεί από την κυβέρνηση τι πρέπει να γίνει στο ΤΑΙΠΕΔ. Όποιος ισχυρίζεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ κάνει πράγματα εν αγνοία του πρωθυπουργού ή ενάντια στην κυβέρνηση, να επανελέγξει τα πράγματα και να ρωτήσει τον πρωθυπουργό”.

Keywords
Τυχαία Θέματα