Πάνω από 15.000 τρακτέρ στους δρόμους – Αγρότες αποδοκιμάζουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Πάνω από 15.000 τρακτέρ έχουν παραταχθεί σε κεντρικά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου της χώρας με τους χιλιάδες αγρότες που έχουν βγει στους δρόμους. Έντονα δυσαρεστημένοι αλλά και απογοητευμένοι, καθώς η “ελπίδα” που τους είχε τάξει – και πίστεψαν – η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδείχθηκε κάλπικη.Το τρίτο μνημόνιο δεν αφήνει πολλές …παρακαμπτηρίους οδούς και οι υπουργοί

της αριστερής κυβέρνησης λένε ακριβώς τα ίδια που έλεγαν οι υπουργοί της δεξιάς και του ΠΑΣΟΚ σε ανάλογες περιπτώσεις.

Χθες στις Σέρρες αγρότες έκαψαν σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ και πέταξαν αβγά στα γραφεία του κόμματος. Αλλά και στην Πάτρα οι αγρότες έδειξαν την οργή τους απέναντι στην κυβέρνηση, κηρύσσοντας ανεπιθύμητο τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης.

Με αποδοκιμασίες «υποδέχτηκαν» σήμερα περίπου 200 αγρότες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο αεροδρόμιο Καστοριάς. Πρόκειται για τους Ολυμπία Τελιγιορίδου (βουλευτή Καστοριάς) και Μίμη Δημητριάδη (βουλευτή Κοζάνης) που βρέθηκαν μπροστά σε αγανακτισμένους από τα προωθούμενα μέτρα της κυβέρνησης αγρότες. «Προδότες, να σηκωθείτε να φύγετε», φώναζαν οι διαδηλωτές.

Τα καταγεγραμμένα μπλόκα είναι 49 στο σύνολο. Το μεγαλύτερο από αυτά με 3.000 τρακτέρ βρίσκεται στη Νίκαια, όπου η Εθνική Οδός έχει ουσιαστικά κλείσει από το μεσημέρι της Πέμπτης, και το μικρότερο με 300 τρακτέρ στο Κιλκίς
Το Σάββατο, στις 12:00 το μεσημέρι, θα συνεδριάσει στα Τέμπη το συντονιστικό όργανο των αγροτών από όλα τα μπλόκα, με συμμετοχή εκπροσώπων από τους άλλους κλάδους που θίγονται, προκειμένου να συντονίσουν τις κινήσεις τους.

Η εθνική οδός στο ύψος των Τεμπών θα είναι κλειστή εκείνη την ώρα έως ότου να ολοκληρωθεί η σύσκεψη.

Παράλληλα, από τις 12:00 το μεσημέρι θα κλείσουν οι εθνικές οδοί στα σημεία όπου έχουν στηθεί μπλόκα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις κλειστοί θα είναι και οι παράδρομοι. Δεν είναι σαφές τι ώρα θα ανοίξουν οι οδικοί άξονες.

Ορισμένα από τα μπλόκα βρίσκονται στον Ορχομενό και στο Κάστρο Βοιωτίας, στα τελωνεία σε Καστανιές και Κήπους, στα Μάλγαρα, στους κόμβους της Εγνατίας σε Κερδύλλια και Χρυσούπολη Καβάλας, στη Χαλκηδόνα και το Νισέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα