Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για τα φορολογικά έσοδα του 9 μήνου

Σε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε ότι η υπέρβαση των φορολογικών εσόδων κατά 812 εκατομμύρια ευρώ από τον στόχο για τον Σεπτέμβριο και κατά 1,4 δισ. για το εννεάμηνο, είναι μια είδηση «που θα απογοητεύσει οικτρά όσους προσεύχονται καθημερινώς για την ενεργοποίηση του “κόφτη” και επενδύουν τα ρέστα τους στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης».

Στην ίδια σύσκεψη, ο κ. Τσίπρας

ζήτησε την επίσπευση της κατάθεσης των νομοσχεδίων τα οποία ανακοινώθηκαν στα εγκαίνια της ΔΕΘ, για το «πλαστικό» χρήμα, τον «ακατάσχετο» λογαριασμό των ελεύθερων επαγγελματιών και τα αδήλωτα εισοδήματα.

Τα συγκεκριμένα ν/σ δεν ήρθαν στη Βουλή λόγω ενστάσεων των Θεσμών, τόσο για τον ακατάσχετο λογαριασμό των ελευθέρων επαγγελματιών, όσο και για το ύψος του προστίμου σε όσους δηλώσουν, αδήλωτα μέχρι τώρα, εισοδήματα.

Κατατέθηκε αργά το βράδυ στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την πολιτική αεροπορία.

Το νομοσχέδιο προβλέπει τη σύσταση Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς και την αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί την Τετάρτη από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής (Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου) και την Πέμπτη θα εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια.

Όπως σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση του ν/σ, επιχειρείται αφ’ ενός η λειτουργική και οργανωτική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της υφιστάμενης Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και αφετέρου η διάκριση των αρμοδιοτήτων κανονιστικής ρύθμισης και εποπτείας των αερομεταφορών και αεροναυτιλίας, με σκοπό να ασκηθεί με τρόπο αδιάβλητο, διάφανο και αντικειμενικό η κανονιστική και εποπτική αρμοδιότητα.

Για την επίτευξη του δεύτερου σκοπού, με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου, ακολουθούνται τα διεθνώς παραδεκτά πρότυπα διαχωρισμού της ρυθμιστικής και κανονιστικής αρμοδιότητας από εκείνη την επιχειρησιακής δραστηριότητας. Συστήνεται, λοιπόν, η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, με αποστολή την άσκηση των ρυθμιστικών, κανονιστικών, εποπτικών αρμοδιοτήτων στον τομέα των αερομεταφορών, αεροναυτιλίας και των τελών αερολιμένων, αλλά και οικονομικού ρυθμιστή της αγοράς των αερομεταφορών.

Keywords
Τυχαία Θέματα