ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΣΤΟ Champions League – Πόσα λεφτά βάζει στο ταμείο του

upd: Με βάση τα φετινά οικονομικά δεδομένα, ο Παναθηναικός, αν περάσει στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, αυτομάτως κερδίζει 2,1 εκατομμύρια ευρώ. Ενδεχόμενη πρόκριση στους ομίλους θα του αποφέρει 8,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ θα μοιραστεί με τον Ολυμπιακό και το τηλεοπτικό market pool, το οποίο για την Ελλάδα

υπολογίζεται, στο τέλος της σεζόν, σε περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ.

Αν αποκλειστεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, θα λάβει 150.000 ευρώ για τη συμμετοχή του στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, όπου αν περάσει στους ομίλους του, αυτομάτως θα εισπράξει 2,1 εκατομμύρια ευρώ (και στο Γιουρόπα Λιγκ υπάρχει market pool, το οποίο υπολογίζεται περίπου στα 3,5 εκατ. ευρώ. Ωστόσο αν δεν συμμετάσχει καμία άλλη ομάδα στους ομίλους, τότε το ποσό αυτό θα πάει αποκλειστικά στο ταμείο του).

Και στις δύο περιπτώσεις συμμετοχής σε ομίλους, υπάρχει πριμοδότηση για νίκη και ισοπαλία. Το ισχύον καθεστώς ήταν στο Γιουρόπα Λιγκ 200.000 (νίκη) και 100.000 (ισοπαλία), ενώ τα αντίστοιχα ποσά για το Τσάμπιονς Λιγκ είναι ένα εκατομμύριο ευρώ και 500.000 ευρώ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΣΤΟ Champions League – 1-1 με τον Ατρόμητο – Σούπερ δώρο το 1-0 του Αστέρα επί του ΠΑΟΚ

Μόλις ένα βαθμό χρειαζόταν – και τον πήρε - ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ σήμερα στο ματς κεκλεισμένων των θυρών στο Απόστολος Νικολαίδης για να πανηγυρίσει και μαθηματικά τη συμμετοχή της στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.

90+3′ Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Αμπέντ, που αποβάλλεται. ΤΕΛΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

85‘ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ. Ο Ναπολεόνι με σουτ έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

74′ Καλή στιγμή για τους «πράσινους», με τον Αμπέντ να αστοχεί με σουτ εντός περιοχής.

68′ Πολύ καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό. Ο Ατζαγκούν πάσαρε κάθετα στον Μπεργκ, όμως το σουτ του Σουηδού απέκρουσε εντυπωσιακά ο Σηφάκης.

54′ Τεράστια ευκαιρία για τον Ατρόμητο. Ο Γιαννούλης έδωσε… με τάκλιν την πάσα στον Ναπολεόνι, όμως ο Ιταλός μέσα από την περιοχή δεν σημάδεψε σωστά και η μπάλα πέρασε άουτ.

48′ Πρώτο σουτ, εντελώς άστοχο, από τον Μέντες έξω από την περιοχή.

46′ Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

45′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό στο τετ α τετ Καρέλη – Σηφάκη

33′ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 1-0. Ο Καρέλης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Σηφάκης έδιωξε την μπάλα και στην επαναφορά, ο Κλωναρίδης έστειλε χωρίς δυσκολία την μπάλα στα δίχτυα

18′ Απίστευτη χαμένη ευκαιρία για τους «πράσινους»! Η ασυννενοησία μεταξύ Σηφάκη και Φυτανίδη έβγαλε τον Καρέλη μόνο του, όμως το σουτ του προ κενής εστίας- από πλάγια θέση- χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Ατρομήτου. Στην επαναφορά, μάλιστα, ο Ατζαγκούν δεν μπόρεσε με τη σειρά του να τη στείλει στα δίχτυα!

4′ Μεγάλη ευκαιρία του Ατρομήτου για να ανοίξει το σκορ. Ο Ναπολεόνι έβγαλε την παράλληλη σέντρα από τα δεξιά της περιοχής, ο Καραμάνος έπιασε το σουτ στην κίνηση στο δεύτερο δοκάρι, όμως ο Καπίνο έπεσε σωστά στη γωνία του και απομάκρυνε τον κίνδυνο!

Ατρόμητος: Σηφάκης, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Ναπολεόνι, Μπάλλας, Γιαννούλης, Καραμάνος, Δημούτσος, Ούμπιντες, Πίτου Γκαρσία, Φάμπιο.

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Μέντες, Ζέκα, Πράνιτς, Αμπέντ, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης, Καρέλης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΟΚ 1-0

Ο Αστέρας Τρίπολης κέρδισε τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τρίπολη και δώρησε την έξοδο στο Champions League στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ!

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Καράσκο στο 44΄ με κεφαλιά-ψαράκι μετά από σέντρα του Ντε Μπλάσις.

Οι Θεσσαλονικείς έκαναν κακή εμφάνιση και έχασαν την γή κάτω απο τα πόδια τους με αποτέλεσμα που δίνει την ευκαιρία στον… Παναθηναϊκό να πάρει τουλάχιστον ένα βαθμό απέναντι στον Ατρόμητο και να κλειδώσει και μαθηματικά την πρωτιά στα πλέι οφ.

Η βαθμολογία (5 αγώνες):

1. Παναθηναϊκός 10*
2. Αστέρας Τρίπολης 7
3. ΠΑΟΚ 7
4. Ατρόμητος 3*
*Ματς λιγότερο Παναθηναϊκός και Ατρόμητος

Η επόμενη (6η) και τελευταία αγωνιστική (17/5):

Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης (20:30, Novasports2)
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (20:30, Novasports1)

Original article: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΣΤΟ Champions League – Πόσα λεφτά βάζει στο ταμείο του.

Keywords
Τυχαία Θέματα