ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στους ισχυρούς του Europa League μετά την ψυχρολουσία με Σταντάρ

15:57 4/8/2014 - Πηγή: BankWars

[UPD] Στο γκρουπ των ισχυρών του Γιουρόπα Λιγκ θα τοποθετηθεί ο Παναθηναϊκός στην κλήρωση των πλέι οφ της ερχόμενης Παρασκευής.

Το εισιτήριο για την φάση των πλέι οφ έχουν ήδη εξασφαλίσει οι ΠΑΟΚ, Απόλλων Λεμεσού , Ίντερ, Τότεναμ, Βιγιαρεάλ, Τραμπζονσπόρ, Σεντ Ετιέν, Λόκερεν, Λοκομοτίβ Μόσχας, Μέταλιστ, Μίντιλαντ, Γκλάντμπαχ, Νασιονάλ, Ραπίντ Βιέννης, Τβέντε,

Ζυρίχη, Τσβόλε, Ροστόφ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ 1-2 (ΤΕΛΙΚΟ) – Ψυχρολουσία…

Οδυνηρή ήττα υπέστη ο Παναθηναϊκός στην κατάμεστη Λεωφόρο και το… σεντόνι του Champions League πήρε αναβολή τουλάχιστον για ένα χρόνο.

Οι πράσινοι αν και προηγήθηκαν, «πλήρωσαν» το black out στο πρώτο μέρος και δεχόμενοι δύο γκολ σε διάστημα έξι λεπτών, έχασαν 2-1 απ’ τη Σταντάρ Λιέγης και δεν θα συνεχίσουν στα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το τριφύλλι πήρε προβάδισμα, χάρη στο αυτογκόλ του Αρσλάναγκιτς (16’), αλλά οι Μπομπό (36’) και Μποκού (41’) «πάγωσαν» το Απόστολος Νικολαΐδης και άφησαν την ομάδα του Αναστασίου να ψάχνει πλέον την ευρωπαϊκή της παρουσία τη νέα σεζόν μέσω των πλέι οφ του Europa League (την Παρασκευή η κλήρωση).

Πέραν όλων των άλλων, η ελληνική ομάδα είχε και ατυχία, καθώς μετά το 65’… πάτησε την αντίπαλό της, αλλά είδε τον Καβασίμα να… κατεβάζει ρολά και το δοκάρι να αρνείται στους Ντίνα (69’) και Σίλντενφελντ (72’).

Χειροκροτήθηκαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, παρά την απογοήτευση που καλούνται να συνεχίσουν την προσπάθειά τους.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΓΡΑΦΑΜΕ:

ΜΕ 15.000 ΠΙΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΑΛΑΞΑΝΔΡΑΣ, ο Παναθηναικός ζητά απόψε νίκη και μόνο νίκη επί της Στάνταρ Λιέγης για να προκριθεί στα play off του Champions League.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να είναι ο Κοτσόλης. Στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά θα πάρουν θέσεις οι Νάνο, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής και Τριανταφυλλόπουλος. Στη μεσαία γραμμή, θα πάρει θέση ο Μέντες, με τους Πράνιτς και Ζέκα σε ρόλους εσωτερικών μέσων και τον Ατζαγκούν πιο μπροστά από τους τρεις τους. Αν ο Πέτριτς είναι 100% έτοιμος, θα πάρει θέση στο πλευρό του Μάρκους Μπεργκ. Σε διαφορετική περίπτωση, τη θέση του Κροάτη θα πάρει ο Νίκος Καρέλης.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού: Κοτσόλης, Στιλ, Κότσαρης, Κουτρουμπής, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Σπυρόπουλος, Σίλντενφελντ, Νάνο, Ζέκα, Μέντες, Λαγός, Δώνης, Ντίνας, Πράνιτς, Μπεργκ, Ατζαγκούν, Πέτριτς, Κλωναρίδης, Καρέλης και Μπούι

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΙ ΒΕΛΓΟΙ

Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού έχει να αντιμετωπίσει αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, αφού στο Βέλγιο έμειναν οι Μαρκέ και Μίλετς λόγω ασθένειας. Η Σταντάρ δεν έχει πλέον στις τάξεις της τον Εζέκιελ που ανακοινώθηκε επίσημα από την ομάδα του Κατάρ, η οποία τον απέκτησε, ενώ σύμφωνα με όσα αναφέρουν αργά το βράδυ της Δευτέρας (04/08) οι Βέλγοι, δεν αποκλείεται ο Γκάι Λουζόν να έχει στην αρχική του ενδεκάδα τον Τόνι Γουάτ, παρά το γεγονός ότι ο τεχνικός της Σταντάρ επιμένει ότι ο Σκοτσέζος δεν μπορεί να αγωνιστεί από την αρχή.

Όλα δείχνουν, λοιπόν, πως ο Καβασίμα θα είναι κάτω από τα δοκάρια με τους Βαν Ντάμε, Αρσλάναγκιτς, Τεϊξέιρα και Σταμ από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή θα πάρουν θέσεις οι Μποκού και Σιμάν, με τους Μπιά και Καρσελά στις πτέρυγες, ενώ στην επιθετική γραμμή θα αγωνιστούν οι Ντε Καμάργκο και Γουάτ.

Η αποστολή της Σταντάρ Λιέγης: Καβασίμα, Τουράμ, Ουμπέρ, Σταμ, Τειξέϊρα, Σίμαν, Αρσλάναγκιτς, Μ’Μαέ, Βαν Ντάμε, Λουμανζά, Γιασάρ, Μιλόσεβιτς Καρσελά, Μπία, Μ’Ποκού, Αντάρεβιτς, Μ’Μπομπό, Γουάτ και Ντε Καμάργκο

Η ΝΙΚΗ – ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Αν τα καταφέρει ο Παναθηναικός, θα βρει μπροστά του μία ομάδα εκ των Αρσεναλ, Λεβερκούζεν, Νάπολι, Πόρτο και Ζενίτ ή Μπιλμπάο στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ έχοντας εξασφαλισμένη την ευρωπαϊκή του επιβίωση και μάλιστα με πολύ καλές προϋποθέσεις είτε στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης είτε στο Γιουρόπα και μάλιστα στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας της κλήρωσης της 29ης Αυγούστου.

Θυμίζουμε πως σε περίπτωση πρόκρισης, ο Παναθηναϊκός περνά σίγουρα στους ομίλους του Europa League, ενώ θα λάβει 2.1 εκ. ευρώ για τη συμμετοχή του στα πλέι οφ του Champions League.

ΑΓΓΛΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Διαιτητής του αγώνα τθα είναι ο Μάικ Όλιβερ. Ο εν λόγω ρέφερι είναι 29 ετών, ωστόσο, θεωρείται πολύ ταλαντούχος και έχει επιλεγεί να διευθύνει το Community Shield στο «Γουέμπλεϊ» στις 11 Αυγούστου, ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ!

Βοηθοί του Άγγλου ρέφερι, θα είναι οι συμπατριώτες του Μάικλ Μαλέρκι και Στιούαρτ Μπαρτ. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο, επίσης Άγγλος, Λι Μέισον.

ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ ΑΠ’ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Κανονικά θα μεταδοθεί από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τη Σταντάρ Λιέγης στη ρεβάνς του 0-0 του πρώτου αγώνα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) «ανταποκρινόμενο στο αίτημα συναδέλφων, αλλά και του φίλαθλου κοινού, επιτρέπει κατ’ εξαίρεση –παρά την κηρυχθείσα 24ωρη απεργία– την τηλεοπτική και ραδιοφωνική μετάδοση του αποψινού ποδοσφαιρικού αγώνα Παναθηναϊκού-Σταντάρ Λιέγης για την προκριματική φάση του Champions League».

Η ΠΟΕΣΥ ζητά κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής μετάδοσης του αγώνα να υπάρχει σχετικό τρέιλερ, στο οποίο θα αναφέρεται η κατ’ εξαίρεση άδεια καθώς επίσης και ότι: «Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ αγωνίζονται κατά της δημιουργίας ολιγοπωλίων και αντιτίθενται στη χειραγώγηση της Ενημέρωσης. Για το λόγο αυτόν ζητούν να αποσύρει η Κυβέρνηση αμέσως το υπό ψήφιση νομοσχέδιο».

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Ο 41χρονος προπονητής μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου που βρέθηκαν χθες στην αίθουσα Τύπου της Λεωφόρου.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Πρώτο εντός έδρας παιχνίδι για φέτος μετά από ένα περίεργο παιχνίδι στη Λιέγη. Ήθελα και πίστευα τη νίκη πάρα πολύ. Πλέον ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι και να κάνουμε αυτό που θέλουμε. Μετά την περσινή σεζόν δείξαμε εντός συνόρων ότι έχουμε δυνατότητες. Θέλουμε να συνεχίσουμε την πορεία μας και στην Ευρώπη. Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι αλλά ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε».

Για τις ενδεχόμενες απουσίες των Βέλγων:«Πριν το ματς ήμασταν προετοιμασμένοι ότι μπορεί να μην παίξει κάποιος παίκτης. Είμαστε προετοιμασμένοι και θα εξαρτηθεί πιο πολύ από εμάς και όχι από το πώς θα παίξει η Σταντάρ».

Για τον τρόπο που θα παίξει ο Παναθηναϊκός: «Προσπαθούμε πάντα να παίξουμε το παιχνίδι μας, αλλά είναι ένα πονηρό παιχνίδι, αλλά εμείς στη Λεωφόρο παίζουμε πάντα το παιχνίδι μας από το πρώτο λεπτό»

Για το τι περιμένει από τη Σταντάρ: «Ξέρει καλύτερα ο προπονητής της Σταντάρ. Σε παιχνίδι τέτοιου επιπέδου όλες οι ομάδες είναι επικίνδυνες και μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Είμαστε η μοναδική ομάδα που δεν μας έβαλε γκολ φέτος. Αν κάνουμε καλή δουλειά πίσω θα πρέπει να βάλουμε γκολ»

Για την άμυνα: «Όταν παίζεις σε αυτό το επίπεδο δεν θες να δεχτείς γκολ. Αν μείνεις πίσω είναι μειονέκτημα, αλλά έχουμε αποδείξει εντός έδρας ότι μπορούμε να κοιτάξουμε τους πάντες στα μάτια».

Για τους τραυματίες: «Ο Μέντες έκανε χθες προπόνηση κανονικά και ο Πέτριτς έμεινε χθες προληπτικά εκτός».

Για το αν η ομάδα μπορεί να πάει καλά σε πρωτάθλημα και EuropaLeague: «Το σημαντικό είναι να τελειώσει καλά το παιχνίδι αύριο. Αν τελειώσει το παιχνίδι αύριο υπάρχουν περιθώρια για κάθε σκέψη. Έχουμε ρόστερ με 25 παίκτες. Σε πρώτη φάση είμαστε καλά. Όσο περισσότερες υποχρεώσεις τόσο μεγαλύτερη ενίσχυση. Θα δούμε από αύριο αν χρειαστεί να κάνουμε κάτι. Αν χρειαστεί, είμαι έτοιμοι».

Για την έλλειψη εμπειρίας: «Προσωπικά δεν αισθάνομαι καθόλου πίεση για τα παιδιά. Έδειξαν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν από πέρσι πολύ καλά. Ξέρω ότι θα κάνουν αυτά που πρέπει στο γήπεδο. Η Σταντάρ έχει νέους παίκτες και είμαστε στα ίδια».

Για τον Μπούι και αν θα βρίσκεται στην αποστολή: «Θα δούμε πως θα κυλήσει η σημερινή προπόνηση, δεν έχει μάθει τα ονόματα των συμπαικτών του».

Στη συνέχεια δέχτηκε μία ερώτηση από Βέλγο δημοσιογράφο για τις πιθανότητες πρόκρισης: «Το είπα και την προηγούμενη εβδομάδα ότι θεωρώ ότι είναι 50-50».

Keywords
europa league, europa, league, παναθηναικος, europa, league, champions league, εν λόγω, ΠΑΟΚ, τβέντε, black, γκολ, νέα, εξεδρα, play, βαν, νικη, αρσεναλ, συμμετοχή, community, απεργια, ποεσυ, μμε, θες, υπουργειο εσωτερικων, απεργια οσε, απεργια υπα, απεργιες αυριο, ομαδα διας, απεργια μμε, απεργια ταξι, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, κληρωση, τβέντε, ζεκα, αδεια, βελγιο, δουλεια, εξεδρα, ζυριχη, ηττα, μμε, ονοματα, πιεση, ραδιοφωνο, σημερινη, τηλεοραση, αμυνα, απολλων, αρσεναλ, ατυχια, βιγιαρεαλ, βραδυ, βρισκεται, γκολ, γεγονος, γηπεδο, δευτερο, διαστημα, δοκαρι, δωνης, αιθουσα, ευρω, ειπε, υπαρχει, ελλειψη, εβδομαδα, εμειναν, εν λόγω, εξι, εσωτερικων, ετων, ευρωπη, ζενιτ, ζημια, ζητα, θες, ιντερ, καταρ, κυβερνηση, λαγος, λιεγη, λογο, μπομπο, νικη, ντινα, ομαδα, παντα, παιδια, πιθανοτητες, πιο πολυ, ποεσυ, προβληματα, σεζον, σιγουρα, συνεχεια, συμμετοχή, τοτεναμ, τονι, τρειλερ, τσβολε, αγωνας, βαν, black, community, μπροστα, ομαδες, παιχνιδι, play, σπυροπουλος, θεσεις
Τυχαία Θέματα