Πακιστανοί ¨καταστηματάρχες” στην Ομόνοια, ειδικοί στα πλαστά έγγραφα…

05:36 3/9/2019 - Πηγή: BankWars

Συνελήφθησαν στην Ομόνοια και στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, δύο Πακιστανοί κατηγορούμενοι για πλαστογραφία και παράνομη κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες δραστηριοποιούντο συστηματικά στην κατάρτιση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων καθώς και στη διακίνησή τους τόσο στο εσωτερικό, όσο και σε χώρες της Ευρώπης αλλά και τρίτες χώρες.

Τα έγγραφα προορίζονταν για τη παράνομη προώθηση ή νομιμοποίηση μεταναστών.

Η διακίνηση γίνονταν με ταχυδρομικές αποστολές και ως “βιτρίνα” για την κάλυψη της παράνομης δράσης τους χρησιμοποιούσαν κατάστημα φωτοτυπιών στην περιοχή της Ομόνοιας, ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες, από τον περασμένο Ιούλιο, έχουν διενεργήσει 21 ταχυδρομικές αποστολές.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 16 διαβατήρια, 14 δελτία ταυτότητας, 7 άδειες διαμονής, ένα δίπλωμα οδήγησης, 4 κινητά τηλέφωνα και 780 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα