Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Πληθωρισμός και δημόσια χρέη προβλημάτισαν στο Νταβός

Τα υψηλά δημόσια χρέη, ο χαμηλότερος από τον στόχο πληθωρισμός και η κακή λειτουργία των αγορών εργασίας, περιόρισαν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός την αισιοδοξία των αξιωματούχων για την πορεία της Ευρωζώνης, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Τι είπαν οι “πρωταγωνιστές”

Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ: «Δεν υπάρχει πλέον συζήτηση για το μέλλον της Ευρωζώνης ούτε για το μέλλον του ευρώ. Ένας αριθμός χωρών της Ευρωζώνης θα έχουν σοβαρό θέμα δημόσιου χρέους για κάποιο χρόνο».

Φιλανδός

πρωθυπουργός Γιούρι Κατάινεν: Τα δημόσια οικονομικά “αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις ή είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση σε όλες τις χώρες, περιλαμβανομένων των ισχυρότερων της Ευρωζώνης”.

Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ Όλι Ρεν: «Είναι σημαντικό να συνεχίσει η ΕΚΤ τη στήριξη της οικονομίας με τη νομισματική πολιτική της και να επιδιώξει τον στόχο της για τον πληθωρισμό».

Γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ: «Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη είναι πολύ χαμηλότερος από τον στόχο». Η ίδια δήλωσε ότι ο κίνδυνος αποπληθωρισμού (συνεχώς μειούμενων τιμών) είναι μικρός, αλλά αποτελεί πηγή ανησυχίας για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας φέτος.

Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι: Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη ήταν και θα παραμείνει χαμηλός «για πάρα πολύ καιρό». «Γνωρίζουμε ότι όσο περισσότερο μείνει σε χαμηλό επίπεδο, τόσο πιο σοβαρός θα είναι ο κίνδυνος αποπληθωρισμού. Συνεπώς, είμαστε έτοιμοι και διατεθειμένοι να δράσουμε, εάν χρειαστεί».

Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ: «Ζούμε σε έναν βιομηχανικό κόσμο χαμηλού πληθωρισμού. Εάν μία χώρα πρέπει να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της γρήγορα σε μία νομισματική ένωση, αυτή είναι η μόνη απάντηση».

Original article: Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Πληθωρισμός και δημόσια χρέη προβλημάτισαν στο Νταβός.

Keywords
Τυχαία Θέματα