Παγκόσμια συγκίνηση για τον Κόμπι Μπράιαντ -Το ελικόπτερο στην ομίχλη – Οι αστέρες του NBA

Η Αστυνομία έκανε ανακοινώσεις σχετικά με το τραγικό δυστύχημα, στο οποίο σκοτώθηκε ο Κόμπι Μπράιαντ και η 13χρονη κόρη του.

ΘΡΗΝΟΣ στον παγκόσμιο αθλητισμό: Σκοτώθηκε ο Κόμπι Μπράιαντ – Στο μοιραίο ελικόπτερο και η κόρη του!

Στο ελικόπτερο τύπου Sikorsky S-76B, σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης, επέβαιναν 9 άτομα (8 και ο πιλότος)

Επίσης είναι άγνωστες και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα σε πλαγιά βουνού ωστόσο δημοσιογραφικές πληροφορίες και όσα διαρρέουν από τη συνομιλία του πιλότου με τον πύργο ελέγχου το ελικόπτερο είχε χάσει τον προσανατολισμό

του για περισσότερο από 15 λεπτά και κινούνταν μέσα σε πυκνή ομίχλη.

Οι υπεύθυνοι εξετάζουν δύο σενάρια. Το ένα αφορά πιθανή μηχανική βλάβη και το άλλο την περιορισμένη ορατότητα λόγω ομίχλης. Ο πρώην πιλότους του διάσημου αθλητή, Kurt Deetz, βετεράνος πιλότος ελικοπτέρων με τεράστια γνώση και εμπειρία στο συγκεκριμένο μοντέλο ελικοπτέρου, σχεδόν αποκλείει το σενάριο της μηχανικής βλάβης, καθώς όπως είπε, το συγκεκριμένο ελικόπτερο διαθέτει δύο μηχανές, πολύ υψηλής ποιότητας, φτιαγμένες από την Κάντιλακ. «Το ενδεχόμενο να καταστράφηκαν και οι δύο μηχανές; Δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο», είπε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε, δε, πως το ελικόπτερο S-76B που χρησιμοποιούσε για τις μεταφορές του ο Κόμπι Μπράιαντ, θεωρείται η λιμουζίνα των ελικοπτέρων και είναι επαρκώς ασφαλές. «Πιστεύω πως το ελικόπτερο συνετρίβη λόγω της ομίχλης», πρόσθεσε ο Kurt Deetz.

Το παγκόσμιο σοκ που έχει προκαλέσει ο θάνατος του «Μάμπα» έχει συνταράξει συθέμελα την αθλητική κοινότητα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να έχει συγκλονιστεί. Ο Greek Freak αποφάσισε να απενεργοποιήσει όλους τους λογαριασμούς του από τα social media.

Λεμπρόν Τζέιμς, Μάικλ Τζόρνταν,  Σακίλ Ο’ Νιλ και άλλοι μεγάλοι του NBA, δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο Κόμπι Μπράιαντ δεν είναι πια κοντά τους.

Λίγες ώρες πριν από το δυστύχημα με το ελικόπτερο, ο Κόμπι Μπράιαντ είχε κάνει ένα tweet για τον «αδερφό» του, Λεμπρόν Τζέιμς υποβάλλοντας τα σέβη του στον «Βασιλιά» που τον ξεπέρασε στους πόντους στο ΝΒΑ. Ο Λεμπρόν έβαλε τα κλάματα όταν η αποστολή των Λέικερς προσγειώθηκε στο Λος Άντζελες.

Η δήλωση του Μάικλ Τζόρνταν αναφέρει: «Είμαι σοκαρισμένος από την τραγική είδηση του θανάτου Κόμπι και της κόρης τους Γιάννα. Δεν υπάρχουν λέξεις να εκφράσουν τον πόνο που αισθάνομαι. Αγαπούσα τον Κόμπι, ήταν σαν τον μικρό μου αδερφό.Μιλούσαμε συχνά και θα μου λείψουν αυτές οι συζητήσεις πάρα πολύ.Ήταν ανταγωνιστικός, ένας από τους σπουδαιότερους του αθλήματος και μία δημιουργική δύναμη.Ο Κόμπι ήταν επίσης ένας καταπληκτικός πατέρας που αγαπούσε την οικογένειά το, έπαιρνε μεγάλη περηφάνια από την αγάπη που ένιωθε η κόρη του για το παιχνίδι.Η Ιβέτ μαζί με μένα στέλνουμε τα συλλυπητήρια μας στη Βανέσα, τους Λέικερς και το μπάσκετ σε όλο τον πλανήτη».

Η πρώτη τοποθέτηση του Σακίλ Ο’ Νιλ μετά την είδηση του θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ συγκλονίζει, καθώς ο 47χρονος πρώην άσος του ΝΒΑ εκφράζει τα συναισθήματά του για την απώλεια «του φίλου του, του αδερφού του, του παρτενέρ του στην κατάκτηση πρωταθλημάτων» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Το μήνυμά του συνοδεύεται από μια φωτογραφία από την εποχή που οι δυο τους «μεσουρανούσαν» στους Λος Άντζελες Λέικερς, στην οποία ο Σακιλ έχει στα χέρια του τον Κόμπι Μπράιαν, σα να κρατάει τον μικρότερό του αδερφό…

«Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω τον πόνο που νιώθω με αυτή την τραγική και θλιβερή στιγμή που έχασα την ανιψιά μου, Τζίτζι, και τον φίλο μου, τον αδερφό μου, τον παρτενέρ μου στην κατάκτηση πρωταθλημάτων, τον κολλητό μου. Σε αγαπώ και θα μου λείψεις. Συλλυπητήρια στην οικογένεια Μπράιαντ και στους επιβαίνοντας στο ελικόπτερο. Έχω αρρωστήσει» ανέφερε ο Σακίλ.

Η τραγική είδηση για τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου του στο Λος Άντζελες βρήκε τους παίχτες 16 ομάδων του ΝΒΑ στο γήπεδο.

Οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν στα παρκέ ήταν συγκλονιστικές με παίχτες και φιλάθλους να βάζουν τα κλάματα, με την εικόνα του Κόμπι Μπράιαντ να προβάλλεται σε γιγαντοοθόνες και τιμητικές «παραβάσεις» για έναν παίχτη που σημάδεψε το παγκόσμιο μπάσκετ.

ΤΡΑΜΠ-ΟΜΠΑΜΑ

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

Kobe Bryant, despite being one of the truly great basketball players of all time, was just getting started in life. He loved his family so much, and had such strong passion for the future. The loss of his beautiful daughter, Gianna, makes this moment even more devastating….

Barack Obama

@BarackObama

Kobe was a legend on the court and just getting started in what would have been just as meaningful a second act. To lose Gianna is even more heartbreaking to us as parents. Michelle and I send love and prayers to Vanessa and the entire Bryant family on an unthinkable day.

Keywords
Τυχαία Θέματα