Παγκόσμια αγωνία για τα εγκλωβισμένα στο σπήλαιο παιδιά της Ταυλάνδης

07:19 7/7/2018 - Πηγή: BankWars
Παγκόσμια αγωνία για τα δώδεκα παιδιά ποδοσφαιρικής ομάδας που με τον προπονητή τους βρίσκονται εγκλωβισμένοι για 13η ημέρα στο βάθος ενός σπηλαίου στην Ταυλάνδη. Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά, τα παιδιά και ο κόουτς είναι ζωντανοί, παραμένουν σε καλή κατάσταση, όμως η ώρα «μηδέν» πλησιάζει.

Χθες, μικρή αναβολή έλαβε η επιχείρηση απεγκλωβισμού τους, καθώς, οι αρχές της ασιατικής χώρας ανακοίνωσαν πως η επιχείρηση διάσωσης δεν θα ξεκινούσε καθώς τα αγόρια δεν είναι ακόμη έτοιμα, προκειμένου να καταδυθούν.

Παρά την αναβολή, η επιχείρηση αναμένεται να ξεκινήσει το συντομότερο

δυνατό, καθώς αναμένονται νέες βροχοπτώσεις στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι αρχές προσπάθησαν να ανοίξουν κάθετα τούνελ, προκειμένου να εφοδιάζουν με «φρέσκο αέρα» τα 12 παιδιά, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εξόδου από το σπήλαιο. Ωστόσο, οι προσπάθειες κρίθηκαν ως ανεπιτυχείς, καθώς οι επιστήμονες αντιμετώπισαν πολλαπλά προβλήματα.

Σήμερα Σάββατο αναμένεται να μεταβούν στο σημείο ειδικοί επιστήμονες από τις εταιρείες The Boring και SpaceX του Νοτιο-αφρικανού επιχειρηματία, Έλον Μασκ.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει από το πλάνο της επιχείρησης, η διάσωση θα γίνεται ανά δύο παιδιά. Οι έξι δύτες που θα απαρτίζουν το εκάστοτε συνεργείο, θα βάζουν τον εξοπλισμό στα παιδιά και θα τα οδηγούν δύο – δύο προς την έξοδο. Δεν θα γίνεται ταυτόχρονα, αλλά δύο κάθε φορά. Όταν θα ολοκληρώνεται η διάσωση του ενός ζευγαριού, θα ξεκινά η επιχείρηση για το επόμενο ζευγάρι. Τελευταίος θα μείνει ο προπονητής. Η όλη διαδικασία θα διαρκέσει ίσως και μέρες, καθώς η κάθε διαδρομή διάσωσης θα έχει διάρκεια τουλάχιστον 10 ώρες, ενώ συνολικά θα γίνουν επτά «δρομολόγια», μαζί με τον προπονητή.

Keywords
Τυχαία Θέματα