Πάει δικαστικά την ΕΠΟ η Nova για τα τηλεοπτικά δικαιώματα στο Κύπελλο Ελλάδας

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής της ΕΠΟ αποφασίστηκε τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδος για την τριετία 2013-16 να δοθούν στην εταιρία Media Bold, που εκπροσωπεί τον ΟΤΕ. Το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τέθηκε σε ψηφοφορία, στην οποία μειοψήφησαν τα τρία προερχόμενα

μέλη από τη Super League (Βρύζας, Κομπότης, Πουλινάκης). Aπορρίφθηκε η δεύτερη πρόταση που είχε στα χέρια της η ΕΠΟ, που ήταν από τη Nova.

H NOVA υποστηρίζει ότι «τα επιχειρήματα της ΕΠΟ για την απόρριψη της προσφοράς της , αν και την είχε αυξήσει (το ανακοίνωσε δημόσια) κατά 10%, είναι σαθρά. Αφενός επειδή η προσφορά της ήταν χαμηλότερη (που δεν ήταν), αφετέρου επειδή δεν είχε κατατεθεί εγγυητική επιστολή. «Είθισται σε ανάλογου περιεχομένου διαδικασίες (και σε διεθνές επίπεδο) το θέμα αυτό να αποτελεί αντικείμενο του επόμενου σταδίου της μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος, διαγωνιστικής διαδικασίας και πάντα με την προϋπόθεση της τήρησης κανόνων διαφάνειας».

Η Nova αναφέρει ότι θα εξαντλήσει κάθε ένδικο μέσο προκειμένου να κυρωθεί άκυρος ο διαγωνισμός, «ο οποίος μόνο με διαφανείς διαδικασίες δεν τελέστηκε από τους ανθρώπους της ΕΠΟ».

Keywords
Τυχαία Θέματα