Π. Ρουμελιώτης: Παραιτήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς – Αναλαμβάνει ρόλο στις τράπεζες

Παραιτήθηκε από την αντιπροεδρία της Τράπεζας Πειραιώς ο οικονομολόγος Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ο οποίος διετέλεσε αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Πληροφορίες

αναφέρουν πως πρόκειται να αξιοποιηθεί από τη νέα κυβέρνηση και να αναλάβει καίριο πόστο στον χρηματοοικονομικό τομέα. Ο κ. Ρουμελιώτης είχε επανειλημμένως εκφράσει την άποψη πως το ελληνικό βιώσιμο χρέος δεν είναι βιώσιμο καθώς και ενστάσεις ως προς τον τρόπο που η χώρα μπήκε στο μνημόνιο.

Ποιός είναι

Ο κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης είναι αντιπρόεδρος Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς (μη εκτελεστικό μέλος), πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων του Δ.Σ. (Risk Management Committee), μέλος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού και συγχρόνως ως οικονομικός σύμβουλος Διοίκησης εποπτεύει και τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις του Ομίλου.

Γεννήθηκε στο Σουέζ της Αιγύπτου και είναι Ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου. Διετέλεσε καθηγητής διεθνούς και ευρωπαϊκής οικονομίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Πτυχιούχος οικονομικών του 6oυ Τμήματος της Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales – Σορβόννης, διδάκτωρ (doctorat 3e cycle) στις οικονομικές επιστήμες του Πανεπιστημίου του Παρισιού I – Σορβόννης και διδάκτωρ (doctorat d’ Εtat) στις οικονομικές επιστήμες του Πανεπιστημίου του Παρισιού ΙΙ.

Διετέλεσε διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (Ι.ΔΙ.Σ.) του Παντείου Πανεπιστημίου και πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Προβλέψεων του Ευρωμεσογειακού Κόσμου (IPEMed – Institut de Prospective Economique du Monde Μéditerranéen), καθώς και επισκέπτης καθηγητής στη Σορβόννη. Από τον Μάρτιο του 2010 μέχρι το Δεκέμβριο του 2011 διετέλεσε αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Έχει διατελέσει Υπουργός Εμπορίου και Εθνικής Οικονομίας. Το 1989 εκλέχθηκε ευρωβουλευτής και το 1997 ειδικός εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) στη Διαδικασία Σταθερότητας στα Βαλκάνια. Το 2000 το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Συμβούλιο της Ε.Ε. τον εξέλεξαν πρόεδρο για τον Εκδημοκρατισμό και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στα Βαλκάνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα