Π. Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ θα ψηφίζουν κατά τη συνείδηση – Δεν είμαστε πρόβατα

09:42 3/2/2015 - Πηγή: BankWars

Οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν θα ψηφίσουν νομοσχέδια που είναι αντίθετα στις αρχές τους, δηλώνει ο πρόεδρος του κόμματος και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Καμμένος

υποστήριξε: “Οι ΑΝ.ΕΛ. είμαστε μία κοινοβουλευτική ομάδα 13 βουλευτών, η οποία, αυτή τη στιγμή, ψηφίζει ανάλογα με τις αρχές, με τις οποίες εξελέγη μέσα στη Βουλή. Εάν λοιπόν ένα νομοσχέδιο είναι αντίθετο προς τις αρχές μας και, ιδίως, τις κόκκινες γραμμές, δεν θα το ψηφίσουμε.

Οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. δεν είναι πρόβατα, θα ψηφίζουν κατά τη συνείδησή τους, όπως το Σύνταγμα ορίζει”, ανέφερε ο κ.Καμμένος.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

- Μεγάλα προβλήματα στα οικονομικά, όμως θα επιτύχουμε. Ήδη έρχεται κλιμάκιο από τις ΗΠΑ να βοηθήσεισ το θέμα του χρέους, έχουμε τις θετικές δηλώσεις Ομπάμα αλλά και τις επίσης θετικές του Γάλλου υπουργού Οικονομικών.

– Ερωτηθείς για τη δήλωση Βαρουφάκη στους FT σχετικά με το κούρεμα του χρέους που αποτελούσε βασική εξαγγελία των ΑΝΕΛ, είπε ότι κούρεμα σημαίνει και η έκδοση ομολόγων στο διηνεκές όπου θα πληρώνονται μόνον οι τόκοι.

– Οι σχέσεις με τη Ρωσία, είναι σε θεσμικό επείπεδο και οι επαφές που έχουν γίνει, δημόσιες. Οι ΑΝΕΛ είναι ένα μεγάλο, δημοκρατικό, πατριωτικό κόμμα. Κοιτάμε το συμφέρον της πατρίδας μας και σήμερα για παράδειγμα θα συναντήσω τον Αμερικάνο αλλά και τον Ρώσο πρέσβη.

– Το θέμα με την Εκκλησία δεν πρόκειται να αλλάξει.

– Υπάρχει διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της “λαθρομετανάστευσης”. “Δεν θα συμφωνήσουν οι ΑΝΕΛ να δοθεί ιθαγένεια στα παιδιά μεταναστυών δεύτερης γενιάς. Αν πρόκειτια για την τρίτη γενιά, συμφωνούμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα