Π. Χριστοδούλου – Εθνική: Επαφές με θεσμικούς επενδυτές στη Νέα Υόρκη

Επαφές με θεσμικούς επενδυτές και με αναλυτές διεθνών οίκων, πραγματοποίησε στη Νέα Υόρκη, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Πέτρος Χριστοδούλου.

Ο κ. Χριστοδούλου έλαβε μέρος στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης, με αφορμή τον εορτασμό της «ημέρας της Ελλάδος στο NYSE» και σε συνέδριο για την προώθηση των ελληνοαμερικανικών επενδυτικών σχέσεων, ενώ αναφέρθηκε ειδικότερα,

στη βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα και στις θετικές προοπτικές που διαγράφονται μετά από μια περίοδο ύφεσης έξι ετών της ελληνικής οικονομίας, επικαλούμενος συγκεκριμένα στοιχεία.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής παρατήρησε ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα στην Αμερικανική ήπειρο μεταστρέφεται και ασφαλείς ενδείξεις οδηγούν σε βεβαιότητα ότι τους προσεχείς μήνες θα αρχίσει η καταγραφή των θετικών επιπτώσεων. Ήδη υπάρχουν θετικές εξελίξεις στις αγορές κεφαλαίου ενώ με αφορμή την πώληση του Αστέρα σε διεθνή επενδυτικά κεφάλαια, επιτυγχάνεται εισαγωγή σημαντικού ύψους επενδυτικών κεφαλαίων στη χώρα μας.

Βελτίωση της κερδοφορία για την Εθνική

Αναφερόμενος στην Εθνική Τράπεζα, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, τόνισε ότι ο όμιλος της ΕΤΕ παρουσιάζει σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας λόγω της μείωσης του ρυθμού αύξησης των νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων, της αποκλιμάκωσης των επιτοκίων των προθεσμιακών καταθέσεων καθώς και της περιστολής των λειτουργικών δαπανών.

Όπως σημειώνεται, πρωταρχικός στόχος του ομίλου για το άμεσο μέλλον είναι η περαιτέρω κεφαλαιακή του ενίσχυση μέσω της αύξησης της κερδοφορίας σε συνδυασμό με την πώληση των μη αμιγώς τραπεζικών δραστηριοτήτων.

Original article: Π. Χριστοδούλου – Εθνική: Επαφές με θεσμικούς επενδυτές στη Νέα Υόρκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα