Ουκρανία: Σε «Οδό Ράλλη» μετονομάστηκε δρόμος της Οδησσού

Σε «Οδό Ράλλη» αποφάσισε η δημοτική Αρχή της Οδησσού να μετονομάσει έναν δρόμο , τιμώντας με αυτό τον τρόπο την οικογένεια επιφανών Ελλήνων εμπόρων της πόλης, ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται.

Ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο έλαβαν την απόφαση έπειτα από ηλεκτρονική ψηφοφορία στο διαδίκτυο που διεξήχθη πριν από τον πόλεμο και αποτύπωσε τη σχετική επιθυμία της μεγάλης πλειοψηφίας

των δημοτών που πήραν μέρος.

Ο μεγαλέμπορος Ιωάννης Ράλλης (1785-1859) ήταν γνωστός ευεργέτης στην Οδησσό, επικεφαλής του εμπορικού οίκου Ralla και ένας από τους ιδρυτές της Odessa Shipping Company. Γεννήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 1785 στη Χίο και ο πατέρας του Στέφανος μετακόμισε στην Οδησσό, όπου δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά.

Το 1833 ο Ιωάννης Ράλλης έγινε ένας από τους ιδρυτές της ναυτιλιακής εταιρείας της Οδησσού και το 1836 του χορηγήθηκε ρωσική υπηκοότητα. Οι εμπορικές δραστηριότητες του Ιωάννη Ράλλη διευρύνθηκαν όχι μόνο σε διάφορα μέρη της Ρωσίας, αλλά και στην Αγγλία, στη Γαλλία, στην Τουρκία, στην Ινδία, στην Αμερική, στα παραδουνάβια πριγκιπάτα και αλλού. Η οικογένεια Ράλλη συμμετείχε ενεργά στο ευεργετικό και φιλανθρωπικό κίνημα της πόλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα