Ουκρανία – Ποροσένκο: «Παύση πυρός στο τέλος της εβδομάδας»

09:38 9/6/2014 - Πηγή: BankWars

Ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε χθες ότι θέλει να δοθεί τέλος μέσα στην εβδομάδα στις συνεχιζόμενες ένοπλες συγκρούσεις στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου έχει εκδηλωθεί μια εξέγερση φιλορώσων αυτονομιστών.

«Πρόκειται να παύσουμε πυρ αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ο Ποροσένκο, σύμφωνα με μια ανακοίνωση της ουκρανικής προεδρίας μετά τη συνάντησή του με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ουκρανία Μιχαήλ Ζουράμποφ, τον πρεσβευτή της Ουκρανίας στη Γερμανία Παύλο Κλιμκίν και μια αντιπρόσωπο του ΟΑΣΕ, τη Χάιντι Ταλιαβίνι.

Ο

πρόεδρος της Ουκρανίας, ο οποίος ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του χθες, ανέφερε ότι θα διεξάγονται τριμερείς συνομιλίες καθημερινά στο πλαίσιο ενός σχεδίου ειρήνευσης στην ανατολική Ουκρανία.

«Κάθε ημέρα κατά την οποία πεθαίνει κόσμος, κάθε μέρα κατά την οποία η Ουκρανία πληρώνει ένα βαρύ τίμημα, είναι απαράδεκτη», είπε ο Ποροσένκο, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η φιλορωσική εξέγερση στην ανατολική Ουκρανία, η οποία σύμφωνα με το Κίεβο είναι ενορχηστρωμένη από τη Μόσχα, και η «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» που εξαπέλυσαν οι ουκρανικές δυνάμεις για να την καταστείλουν έχει στοιχίσει τη ζωή μέσα σε σχεδόν δύο μήνες σε πάνω από 200 ανθρώπους – αντάρτες, στελέχη των ουκρανικών δυνάμεων και πολίτες.

Original article: Ουκρανία – Ποροσένκο: «Παύση πυρός στο τέλος της εβδομάδας».

Keywords
Τυχαία Θέματα