ΟΤΟΕ: “Ρήτρα μη απόλυσης” ζητούν οι τραπεζοϋπάλληλοι

Την προσεχή Τρίτη αναμένουν οι τραπεζοϋπάλληλοι την «βελτιωμένη πρόταση» των τραπεζιτών για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας, θέτοντας ως «προαπαιτούμενο» τη «ρήτρα μη απόλυσης για οικονομοτεχνικούς λόγους», όπως τόνισε σε συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Σταύρος Κούκος και σημειώνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις «από τη Μ. Εβδομάδα».

Ο

κ. Κούκος υποστήριξε ότι η εξελισσόμενη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών είναι «συνυφασμένη» με «ασφαλείς και ικανοποιημένους» τραπεζοϋπαλλήλους, που επιθυμούν «να βάλουν πλάτη» για να πετύχει.

Υπογράμμισε επίσης, ότι οι τραπεζοϋπάλληλοι είναι «υπέρ της διατήρησης του σημερινού χαρακτήρα» των τραπεζών και κάλεσε την κυβέρνηση, την Τράπεζα της Ελλάδος και τους θεσμικούς φορείς «να βοηθήσουν με πολιτικές και θεσμικές παρεμβάσεις» να πετύχει η αύξηση των μετοχικών κεφαλαίων και η κάλυψη του ποσοστού 10% ιδιωτικής συμμετοχής στην Εθνική και τη Eurobank «για να μην οδηγηθούν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας», εξέλιξη που εάν συμβεί – όπως είπε – «θα είναι ένα προσωρινό μεταβατικό στάδιο για το πέρασμά τους σε ξένες διοικήσεις, για τον αφελληνισμό τους».

Ιδιαίτερα, για Εθνική τράπεζα, την οποία χαρακτήρισε «ναυαρχίδα» του ελληνικού τραπεζικού συστήματος τόνισε ότι είναι ζωτικής σημασίας «για την οικονομία και την κοινωνία» να πετύχει το εγχείρημα «για να υπάρχει προοπτική ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας». Κάλεσε τους ιδιώτες και την ομογένεια να στηρίξουν την προσπάθεια και την κυβέρνηση και την τρόικα «να μην βάζουν εμπόδια» στο να συνυπολογιστεί ενδεχόμενη συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων ως μέρος της κάλυψης του απαιτούμενου ποσοστού 10%.

Keywords
Τυχαία Θέματα