ΟΤΟΕ: ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ UNI-EUROPA FINANCE

Στις 24 & 25 Οκτωβρίου 2013, 180 συνδικαλιστές του χρηματοπιστωτικού κλάδου από όλες τις χώρες της Ευρώπης θα συνεδριάσουν με κεντρικό θέμα “Το μέλλον του χρηματοπιστωτικού κλάδου - Ο χρηματοπιστωτικός κλάδος στην υπηρεσία της κοινωνίας”

Η συνδιάσκεψη πραγματοποιείται στην Αθήνα μετά από πρωτοβουλία της UNI Europa Finance και της ΟΤΟΕ,

προκειμένου οι συνάδελφοι από την Ευρώπη να δείξουν την έμπρακτη συμπαράστασή τους στους συναδέλφους του Χρηματοπιστωτικού Τομέα στη χώρα μας, που δοκιμάζεται από τις σκληρές πολιτικές λιτότητας των μνημονίων και τις επιθέσεις στα εργασιακά, ασφαλιστικά και συλλογικά δικαιώματα.

Η UNI-Europa Finance, μέλος της οποίας είναι η ΟΤΟΕ, αποτελεί τμήμα της UNI EUROPA, που εκπροσωπεί 7.000.000 εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα σ’ όλη την Ευρώπη.

Κεντρική θέση της UNI-Europa Finance είναι η ρύθμιση και η εποπτεία του χρηματοπιστωτικού τομέα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι νομοθετικές ρυθμίσεις όμως, δεν γίνονται στην σωστή κατεύθυνση. Ο σκιώδης τραπεζικός τομέας στην Ευρώπη, αναπτύσσεται ταχύτατα. Η ενοποίηση στον τραπεζικό τομέα είναι σε εξέλιξη, με συνέπεια οι μεγάλες τράπεζες να γίνονται μεγαλύτερες και οι μικρές (αλλά υγιείς) να εξαφανίζονται σιγά-σιγά, στο όνομα και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Οι επιχειρήσεις του χρηματοοικονομικού τομέα αποκλείουν μεγάλες ομάδες καταναλωτών χρηματοοικονομικών προϊόντων και επικεντρώνονται στους λίγους πλούσιους. Ο χρηματοοικονομικός τομέας συρρικνώνει τον αριθμό των εργαζομένων και τα καταστήματα των τραπεζών, σε βάρος της καλής ποιότητας υπηρεσιών προς όλους τους πελάτες.

Είναι ανάγκη, οι κυβερνήσεις να συνεργαστούν με τα συνδικάτα, ώστε ο χρηματοπιστωτικός τομέας , που αφορά ολόκληρη την κοινωνία, να υπηρετεί την πραγματική οικονομία και την ανάπτυξη.

Εκτός από τις ευρωπαϊκές νομοθετικές ρυθμίσεις για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, η συνδιάσκεψη θα ασχοληθεί επίσης με τις υπεύθυνες πωλήσεις χρηματοπιστωτικών προϊόντων, τα Ευρωπαϊκά Εργασιακά Συμβούλια και το ρόλο τους στη δημιουργία ενός βιώσιμου Χρηματοπιστωτικού τομέα, τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Διάλογο, την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, τον συντονισμό των συνδικαλιστικών οργανώσεων στις Κεντρικές Τράπεζες εν όψει της τραπεζική ενοποίησης κ.α.

Keywords
Τυχαία Θέματα