ΟΤΕ: Τιμή-στόχο 13 ευρώ και σύσταση overweight δίνει η Morgan Stanley – Προβλέψεις για το γ’ 3μηνο

Για βελτιωμένη ανταγωνιστική θέση του ΟΤΕ, λόγω και των νέων τηλεοπτικών δικαιωμάτων μετάδoσης αγώνων της UEFA, κάνει λόγο η Morgan Stanley σε έκθεσή της στις 30/10, δίνοντας τιμή-στόχο 13 ευρώ για τη μετοχή του Οργανισμού με σύσταση “overweight”.

Ο διεθνής οίκος εκτιμά πως το γ’ τρίμηνο ο Οργανισμός θα συνεχίσει να πιέζεται από τις μεγάλες περικοπές στα τέλη τερματισμού της κινητής

τηλεφωνίας (MTR) στη Ρουμανία, ωστόσο θα υπάρξει ήπια βελτίωση –σε τριμηνιαία βάση- στην εγχώρια αγορά και περαιτέρω μείωση του καθαρού χρέους. Τα EBITDA εκτιμάται ότι θα σταθεροποιηθούν από το 2015.

Συγκεκριμένα, η Morgan Stanley εκτιμά πως ο κύκλος εργασιών του ΟΤΕ θα διαμορφωθεί το γ’ τρίμηνο στα 996 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 4,2% σε ετήσια βάση, και τα καθαρά EBITDA στα 370 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 2,5% σε ετήσια βάση. Αυτό αντιπροσωπεύει μια ήπια βελτίωση του κύκλου εργασιών, σε σχέση με την πτώση 5,4% που κατεγράφη το β’ τρίμηνο, ενώ οι τάσεις στα EBITDA παραμένουν ουσιαστικά αμετάβλητες.

Ο οίκος θεωρεί πως και αυτό το τρίμηνο θα υπάρξουν πιέσεις από τα χαμηλότερα έσοδα από τη Ρουμανία, ενώ τα επιπλέον έκτακτα έξοδα περίπου 20 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων του Ιουλίου, θα έχει επίπτωση περίπου 79 εκατ. ευρώ στα καθαρά κέρδη. Το καθαρό χρέος του ΟΤΕ αναμένεται να μειωθεί στα 1,437 δισ. ευρώ.

Σε ότι αφορά τα δικαιώματα, αναφέρει πως οΟΤΕ έχει εξασφαλίσει το δ’ τρίμηνο συμφωνία για μετάδοση όλων των αγώνων UEFA Champions League και UEFA Europa League, για τρία χρόνια, αρχής γενομένης από τον Ιούλιο του 2015. Το κόστος δεν έχει ακόμα δημοσιοποιηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα