ΟΤΕ: Έξι φορές υπερκάλυψη του ομολόγου 400 εκατ., επιτόκιο 2,45%

O ΟΤΕ βγήκε στις αγορές με στόχο την έκδοση ομολόγου έως 350 εκατ. ευρώ, ενώ την Τετάρτη το απόγευμα έκλεισε το βιβλίο προσφορών, με την έκδοση να είναι άκρως επιτυχημένη. Υπήρξαν προσφορές που έφτασαν τα 1,9 δισ. ευρώ, δηλαδή έξι φορές πάνω από τα κεφάλαια που ζητούσε ο όμιλος, ενώ τελικώς η έκδοση έκλεισε στα 400 εκατ. ευρώ,

με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 2,45%!

Το νέο ομόλογο είναι τετραετούς έκδοσης (δηλαδή έως το 2022), η έκδοση έγινε μέσω της ΟΤΕ PLC, της θυγατρικής εταιρείας που έχει υπό τη «δικαιοδοσία» της όλα τα δάνεια του ομίλου. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος τίτλος έχει αξιολόγηση «ΒΒ» με θετικό outlook από την S&P, ενώ οι ομολογίες αναμένεται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην αγορά του Χρηματιστηρίου του Λουξεμβούργου.

Από χθες έλαβαν χώρα road show σε Λονδίνο και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες από τις Deutsche Βank και Morgan Stanley στις οποίες είχε ανατεθεί η το «τρέξιμο» της διαδικασίας.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται εντός της ημέρας καθώς η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά έξι φορές, σύμφωνα με πληροφορίες. Το νέο ομόλογο του ΟΤΕ θα αναχρηματοδοτήσει υφιστάμενο ομόλογο λήξης Φεβρουαρίου 2019 με κουπόνι 4,37%.

Keywords
Τυχαία Θέματα