ΟΤΕ – ΤΣΑΜΑΖ: Θα μείνουν 3-4 παίκτες στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών

Την ανάγκη να υπάρξει συγκέντρωση στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών υπογραμμίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ σε συνέντευξή του στο περιοδικό FORTUNE.

«Θα έπρεπε να εξασφαλιστεί ότι στην Ελλάδα θα παραμείνουν τρεις ή τέσσερις μεγάλες εταιρείες οι οποίες θα προσφέρουν το σύνολο των υπηρεσιών, αλλά και θα μπορούν να κάνουν επενδύσεις. Έτσι, η χώρα μας θα μπορέσει να ακολουθήσει, πάρα πολύ γρήγορα, την τεχνολογική εξέλιξη και, γιατί

όχι, να γίνει ακόμη και πρωτοπόρος, σε αυτόν τον τομέα», σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ.

Το “νοικοκύρεμα”

«Οι τράπεζες θα ανοίξουν τις στρόφιγγες και θα παρακαλούν να μας ξαναδανείσουν», σημειώνει ο κ. Τσαμάζ σε ερώτηση για τα οικονομικά του ΟΤΕ, ενώ τονίζει ότι την προηγούμενη χρονιά η διοίκηση πέτυχε να μειώσει το δανεισμό από τα 5 δισ. ευρώ στo 1,8 δισ. ευρώ διατηρώντας παράλληλα την κερδοφορία της εταιρείας αλλά και ισχυρή ταμειακή ρευστότητα.

Για το θέμα του δανεισμού του ομίλου ΟΤΕ ο κ. Τσαμάζ σημειώνει ότι στόχος είναι μέσα σε μια τριετία, εξερχόμενος ουσιαστικά από την κρίση, ο Οργανισμός να είναι ελεύθερος από χρέη ώστε να εκμεταλλευθεί τα μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης που θα υπάρξουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα