Ως ιδιώτης θα ταφεί ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος – Τη Δευτέρα στη Μητρόπολη η κηδεία – Θα χοροστατήσει ο Ιερώνυμος

UPD: 17.00. Για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, ο οποίος απεβίωσε χθες το βράδυ στα 83 του χρόνια, μετά από επιθυμία της οικογένειάς του,  η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στη Μητρόπολη Αθηνών το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο τέως Βασιλιάς θα ταφεί, με απόφαση της κυβέρνησης,  ως ιδιώτης και κοντά στους προγόνους του στο Τατόι.

Δεν υπάρχει πρόβλεψη ώστε να εκτεθεί η σορός του σε λαϊκό προσκύνημα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες αυτό θα συμβεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, από νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Ο Αρχιεπίσκοπος

Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος θα  χοροστατήσει στην εξόδιο ακολουθία, μαζί με τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, «κατά τα προβλεπόμενα υπό της εκκλησιαστικής τάξης και εθιμοτυπίας», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Δ.Ι.Σ.

«Σήμερα ο Μακαριώτατος και οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκδημήσαντος τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου Β’, η οποία και τους προσκάλεσε στην τέλεση της Εξοδίου Ακολουθίας κατά τα προβλεπόμενα υπό της εκκλησιαστικής τάξεως και εθιμοτυπίας».

Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη στο Μαξίμου

Σχετικά με την κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, σε διυπουργική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφασίστηκαν τα εξής:

– Ο τέως Βασιλιάς θα ταφεί ως ιδιώτης,
– Η ταφή θα πραγματοποιηθεί κοντά στους προγόνους του στο Τατόι,
– Σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την οικογένεια θα οριστεί ο Ναός στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η Εξόδιος Ακολουθία,
– Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη,
– Θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.

Νωρίτερα σήμερα, συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν οι τρεις γιοι του τέως βασιλιά Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος  με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, προκειμένου να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της κηδείας.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

Keywords
Τυχαία Θέματα