Ως αστυνομικοί εμφανίστηκαν οι δράστες που επιτέθηκαν στους λιμενικούς στα Εξάρχεια
Τους αστυνομικούς παρίσταναν οι ένοπλοι που το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ακινητοποίησαν και αφόπλισαν τους άνδρες του Λιμενικού κατά τη διάρκεια επιχείρησης για ναρκωτικά σε υπό κατάληψη κτίριο στα Εξάρχεια.
Αυτό τόνισαν στην Kαθημερινή πηγές από το Λιμενικό με γνώση της υπόθεσης, ενώ το ίδιο φέρονται να έχουν επισημάνει σε καταθέσεις τους, στην υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, αξιωματούχοι του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που ήταν παρόντες στο συμβάν. Πρόκειται για πρακτική που έχουν υιοθετήσει
Πιο αναλυτικά, πηγές από το Λιμενικό επισημαίνουν στην «Κ» ότι κατά την έξοδό τους από το υπό κατάληψη κτίριο, στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού, οι άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ήρθαν αντιμέτωποι με τα προτεταμένα όπλα των αγνώστων, που τους φώναξαν «αστυνομία, ακίνητοι». Πώς αντέδρασαν τα στελέχη του Λιμενικού; Πίστεψαν προσωρινά ότι απέναντί τους είχαν πράγματι αστυνομικούς, όπως άλλωστε έχει συμβεί σε επιχειρήσεις στο παρελθόν, και, μάλιστα, κάποιοι απ’ αυτούς φέρονται να φώναξαν προς το μέρος των ενόπλων «συνάδελφοι είμαστε», ενώ άλλοι επιχείρησαν να δείξουν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα προκειμένου να αποφευχθεί κάποιο «ατύχημα». Μόνον όταν ένας από τους δράστες κόλλησε το πιστόλι στον κρόταφο άνδρα του Λιμενικού, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου (πρόκειται για την ομάδα που έχει χειριστεί την υπόθεση του «Noor 1») κατάλαβαν ότι απέναντί τους δεν έχουν αστυνομικούς αλλά ενόπλους με εχθρικές διαθέσεις.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, οι άγνωστοι μέχρι σήμερα δράστες κατάφεραν να αφοπλίσουν δύο από τους άνδρες του Λιμενικού δίνοντάς τους εντολές που παραπέμπουν σε άτομα με «ειδική» εκπαίδευση. Ως παράδειγμα επισημαίνουν ότι τους διέταξαν να βγάλουν από τις θήκες και να τους παραδώσουν τα υπηρεσιακά τους όπλα τραβώντας τα με δύο δάκτυλα από τη λαβή, πρακτική που –σύμφωνα με τους λιμενικούς– διδάσκεται σε σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας. Επιπλέον, προκειμένου να προσομοιάζουν σε αστυνομικούς και μάλιστα από «μάχιμες» υπηρεσίες, οι δράστες φορούσαν αλεξίσφαιρα ή σκουρόχρωμα γιλέκα «μάχης», παρόμοια με εκείνα που φορούν π.χ. οι άνδρες των Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας.
Από τις μαρτυρίες των στελεχών του Λιμενικού προκύπτει ακόμα ότι: α) οι δράστες μιλούσαν καλά ελληνικά, β) ο ένας από αυτούς φέρεται να είχε συντονιστικό ρόλο καθώς έδωσε το σύνθημα για αποχώρηση και γ) ότι πράγματι τα άτομα που συγκροτούσαν την ομάδα «κρούσης» διέφυγαν από το σημείο με δύο αυτοκίνητα, το ένα από αυτά μάρκας Renault Scenic.
Πάντως, ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί της αστυνομίας αμφισβητούν ότι τα άτομα που επιτέθηκαν στα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου ήταν οπλισμένα και –εμμέσως πλην σαφώς– αποδίδουν τις περιγραφές στην προσπάθειά τους να βρουν άλλοθι για την αποτυχία της επιχείρησης.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, στις 8.30 το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, σε συνέχεια της σύλληψης ενός Σύρου με ναρκωτικά στον Πειραιά, οκτώ στελέχη του Λιμενικού αποπειράθηκαν να κάνουν έφοδο σε υπό κατάληψη κτίριο στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού. Δέχθηκαν επίθεση από αγνώστους που απελευθέρωσαν μία από τις δύο κοπέλες που είχαν προσαχθεί, ενώ τραυμάτισαν δύο από τους άνδρες που πήραν μέρος στην έρευνα.
Πηγή: Καθημερινή
Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/401587/exarheia-oi-drastes-emfanistian-stous-limenikous-os-astunomikoi1/#ixzz5krxFSV9Y
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Οι «αναδυόμενες» Αφροδίτες που αποκάλυψε το Μετρό Θεσσαλονίκης
- Τεκμήρια για σπίτια και αυτοκίνητα- Ποιους επηρεάζουν
- Στον «αέρα» η Jet Airways: Ακυρώνει τις διεθνείς πτήσεις της
- Η Unicredit πουλά μη εξυπηρετούμενα δάνεια στη Mediobanca
- Υπόθεση Ασάνζ: Γιατί κατηγορείται από ΗΠΑ, Βρετανία και Σουηδία- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη σύλληψή του
- Τον κορόιδευαν όλοι στο σχολείο όμως έγινε αγνώριστος!
- ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αναστέλλονται σήμερα τα δρομολόγια «Διακοπτό-Καλάβρυτα»
- Μέχρι τέλος Απριλίου η προμήθεια πετρελαίου
- Νεκρός κρατούμενος στις φυλακές Τρικάλων ύστερα από συμπλοκή
- Ριζικά ανακαινισμένο το κατάστημα της Μασούτης στην Αγ. Σοφίας (φωτο)
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις BankWars
- Ειρήνη Μελισσαροπούλου: O εφιάλτης με τις βαρυποινίτισσες και η λύτρωση
- Μάχη γιγάντων : Ερχεται το Disney+ ο μεγάλος αντίπαλος του Netflix
- Νευρικότητα στις ευρωαγορές, ανησυχία για την ανάπτυξη
- Ως αστυνομικοί εμφανίστηκαν οι δράστες που επιτέθηκαν στους λιμενικούς στα Εξάρχεια
- Ραγδαία αλλαγή του καιρού: Βροχές μέχρι την Τρίτη
- Αθανασίου: Δεν είπα ποτέ ότι είναι στα καθήκοντα του υπουργού η μίζα
- Πειραιώς Real Estate: Επενδυτικές ευκαιρίες στα τουριστικά ακίνητα – Προβλέψεις για 5.000 νέες κλίνες στην Αθήνα
- Σε υψηλά 9 μηνών το Χρηματιστήριο – Εβδομαδιαία ανόδος 1,5% για τον Γ.Δ
- Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με τα «βλέμματα» στο εμπόριο
- Τελευταία Νέα BankWars
- Ως αστυνομικοί εμφανίστηκαν οι δράστες που επιτέθηκαν στους λιμενικούς στα Εξάρχεια
- Σε υψηλά 9 μηνών το Χρηματιστήριο – Εβδομαδιαία ανόδος 1,5% για τον Γ.Δ
- Ραγδαία αλλαγή του καιρού: Βροχές μέχρι την Τρίτη
- Ειρήνη Μελισσαροπούλου: O εφιάλτης με τις βαρυποινίτισσες και η λύτρωση
- Αθανασίου: Δεν είπα ποτέ ότι είναι στα καθήκοντα του υπουργού η μίζα
- Πειραιώς Real Estate: Επενδυτικές ευκαιρίες στα τουριστικά ακίνητα – Προβλέψεις για 5.000 νέες κλίνες στην Αθήνα
- Νευρικότητα στις ευρωαγορές, ανησυχία για την ανάπτυξη
- Μάχη γιγάντων : Ερχεται το Disney+ ο μεγάλος αντίπαλος του Netflix
- Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με τα «βλέμματα» στο εμπόριο
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Budding farmer, big dreams
- Τον κορόιδευαν όλοι στο σχολείο όμως έγινε αγνώριστος!
- SKODA : Official Car Partner στο εφετινό IRONMAN®70.3®Greece
- Η τελευταία ευκαιρία της Βρετανίας
- Πρόσβαση σε περισσότερες από 100 μελέτες ασφαλείας για τη γλυφοσάτη δίνει η Bayer
- Ιδρυση Διεθνούς Οργανισμού Αθλητισμού και Τουρισμού με έδρα την Αθήνα
- Οι πωλήσεις στο εξωτερικό σώζουν τον Όμιλο Σαράντη – Η Ελλάδα βαλτώνει σαν αγορά – Μέρισμα 0,14 ευρώ/μετοχή
- ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αναστέλλονται σήμερα τα δρομολόγια «Διακοπτό-Καλάβρυτα»
- Ψαλιδόπουλος: Επικερδής για όλους η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ
- Ιωάννινα: Drones επιτηρούν τη λίμνη Παμβώτιδα - Εντυπωσιακό βίντεο