Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της Κυβέρνησης

13:34 1/3/2018 - Πηγή: BankWars

Ολοκληρώθηκε ο πολιτικός όρκος των νέων στελεχών της κυβέρνησης που προέκυψαν μετά από τον μίνι ανασχηματισμό που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η ορκωμοσία έγινε χωρίς την παρουσία εκπροσώπου της Εκκλησίας, αφού τα νέα μέλη της κυβέρνησης ορκίστηκαν πολιτικά και όχι θρησκευτικά.

Τα νέα μέλη

της κυβέρνησης που βρέθηκαν ενώπιον του Προκόπη Παυλόπουλου είναι ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Φώτης Κουβέλης, ο Δημήτρης Βίτσας, η Μερόπη Τζούφη, ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Κωνσταντίνος Στρατής.

Αναλυτικά οι αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος που ανακοινώθηκαν:

– Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος παραμένει και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης

– Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στη θέση του Γιάννη Μουζάλα, ο Δημήτρης Βίτσας.

– Τη θέση του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Φώτης Κουβέλης.

Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων ορίζεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.

Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο μέχρι σήμερα ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος.

Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ο Κωνσταντίνος Στρατής.

Οι διάλογοι στο Προεδρικό Μέγαρο

Ο νέος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας πέρασε πρώτος το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου, ενώ τελευταία έφτασε η νέα υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη.

Εμφανής ήταν η οικειότητα μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Νάσου Ηλιόπουλου (γνωρίζονται από τα φοιτητικά τους χρόνια, ενώ και οι δύο έχουν θητεύσει γραμματείς της Νεολαίας του Συνασπισμού), με τον τελευταίο να δέχεται ένα… πατρικό χαστουκάκι από τον πρωθυπουργό.

«Ο ΠτΔ είναι, να ξέρεις, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων και πρέπει να ενημερώνεται απευθείας», ήταν η επισήμανση του απερχόμενου από το Πεντάγωνο Δημήτρη Βίτσα προς τον νέο αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Φώτη Κουβελη, ενώ ο πρωθυπουργός μιλώντας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και λίγο πριν ανταλλάξει χειραψία με τη νέα υφυπουργό Παιδείας Μερόπη Τζούφη, είπε: «Πρόεδρε, θα προάγει τα γράμματα».

Οι δηλώσεις

«Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να ανταποκριθώ στο έργο που μου ανατέθηκε σε ένα πολύ δυσκολο πεδίο, είπε η νεα υφυπουργός. «Της είπα ότι δικαιώθηκε για όλη την πορεία που έχει ακολουθήσει μέχρι τώρα», είπε ο σύζυγός της κας Τζούφη.

Keywords
Τυχαία Θέματα