ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ:ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Επιστρατεύονται τη Δευτέρα οι καθηγητές – Τι υποστηρίζει ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ

Σχέδιο επιστράτευσης των 86.000 καθηγητών ετοιμάζει η κυβέρνηση. Τη Δευτέρα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα υπογράψει τη σχετική απόφαση, το σκεπτικό της οποίας θα βασίζεται σε διατάξεις που αναφέρονται σε έκτακτες κοινωνικές ανάγκες.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επιστράτευσης, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος σημείωσε σκωπτικά ότι «εάν η κυβέρνηση προχωρήσει και στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών

θα έχει σπάσει κάθε ρεκόρ πολιτικής επιστράτευσης».

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ

Ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Παπαχρήστος σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι υπάρχουν καθηγητές που ζουν από τις συντάξεις των γονιών τους, ενώ μίλησε και για απόπειρα της κυβέρνησης να στρέψει την κοινωνία εναντίον τους, κάνοντας λόγο για επιθυμία της κυβέρνησης να… δώσει τις πανελλαδικές εξετάσεις στους πανεπιστημιακούς. Η σοβαρή κατηγορία αφορά στο σκεπτικό που ανέλυσε, βάσει του οποίου η κυβέρνηση προκαλεί τώρα το θέμα, στην περίοδο των εξετάσεων, ώστε «και να πετύχει τις αλλαγές και να στρέψει την κοινή γνώμη εναντίον των εκπαιδευτικών».

«Υπάρχει η υπόνοια ότι δύο πανεπιστημιακοί υπουργοί “σημαδεύουν” τις πανελλαδικές εξετάσεις για να τις παραδώσουν στους πανεπιστημιακούς», είπε ο κ. Παπαχρήστος και συνέχισε: «Ο,τι είχε σχεδιάσει η κυρία Διαμαντοπούλου γίνεται, μόνο η παράδοση των πανελλαδικών εξετάσεων στους πανεπιστημιακούς δεν έχει γίνει ακόμη. Γιατί δεν έδωσαν το υπουργείο στην κυρία Διαμαντοπούλου; Η κυβέρνηση προσπαθεί να στρέψει την κοινωνία εις βάρος των καθηγητών. Τα τελευταία 23 χρόνια δεν έχουμε κάνει απεργία στις πανελλαδικές γιατί είμαστε πιο ευαίσθητοι από τους υπουργούς που περνάνε ανά δύο – τρία χρόνια στο κάθε υπουργείο».

Αναφέρθηκε, μάλιστα, και στο θέμα της αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών:

«629 ευρώ είναι ο μισθός του νεοδιόριστου εκπαιδευτικού, επιπροσθέτως, εμείς δεν έχουμε οικονομικό αίτημα. Μας αυξάνουν δύο ώρες το ωράριο. Δεν ζητάμε ούτε να μην αυξηθεί το ωράριο, ούτε αύξηση των χρημάτων. Αλλά με αυτόν τον τρόπο, με το να δίνονται παραπάνω ώρες σε καθηγητές δημιουργούνται πλασματικές υπεραριθμίες».

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επιστράτευση των καθηγητών κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «έχει ξεπεράσει προ πολλού κάθε όριο αυταρχισμού και αντιδημοκρατικότητας επιλέγοντας συνεχώς την επιστράτευση απέναντι σε κάθε διεκδίκηση των εργαζομένων, αρνούμενη το διάλογο, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι η καταστροφική μνημονιακή πολιτική βλάπτει σοβαρά τα κοινωνικά δικαιώματα και τη δημοκρατία».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «ο κ. Σαμαράς είναι άτεγκτος και σκληρός στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά, όπως έχει φανεί και σε άλλες περιπτώσεις, ανοιχτός και συγκαταβατικός στην ακροδεξιά και στους εκφραστές της εντός και εκτός κυβέρνησης».

«Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση, με προσωπική εντολή του κ. Σαμαρά, αποσύρει το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας χαϊδεύοντας τα αυτιά του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, επιστρατεύει προληπτικά τους καθηγητές που υπερασπίζονται το δημόσιο σχολείο», τονίζεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα