Οργή Θεοδωράκη για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε από τη Βουλή ο Σταύρος Θεοδωράκης καλώντας την κυβέρνηση να σταματήσει το φλερτ με τους τυχοδιωκτισμούς και να κάνει αυτό για το οποίο την ψήφισε ο ελληνικός λαός ενώ τόνισε πως ενδιαφέρονται μόνο για τους πλούσιους των φυλακών κι όχι για τους φτωχοδιαβόλους. Μεταξύ άλλων αποδόμησε την στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου στο πεδίο των διαπραγματεύσεων, των μεταρρυθμίσεων, του μεταναστευτικού και της δημόσιας ασφάλειας.

Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» απευθυνόμενος στους υπουργούς σημείωσε πως: «Μέσα σε 80 ημέρες καταφέρατε να κάνετε τον γύρο του κόσμου αλλά χωρίς να έχουμε δει κανένα όφελος για τη χώρα. Για ποια σκληρή διαπραγμάτευση μιλάτε; Εκτός από την αλλαγή ονομάτων, τι άλλο έχουμε κερδίσει;».
«Είστε ευχαριστημένοι που αντί να συμφωνήσετε και να υπάρξει χρηματοδότηση ανοίγετε τα συρτάρια των ταμείων και των οργανισμών και βάζετε χέρι στα διαθέσιμά τους; Είστε ευχαριστημένοι που στραγγαλίζετε την πραγματική οικονομία οδηγώντας επιχειρήσεις στο κλείσιμο και εργαζόμενους στην ανεργία;», κάλεσε τους βουλευτές των κυβερνητικών κομμάτων να απαντήσουν.

«Δηλώνετε αισιόδοξοι για τις διαπραγματεύσεις και ταυτόχρονα μιλάτε για “εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς”», είπε.

«Σαν αυτούς που κατασκεύαζαν τα καθεστώτα της εθνικοφροσύνης και η Αριστερά πολεμούσε», ανέφερε και κάλεσε την κυβέρνηση «να σταματήσετε το φλερτ με τους τυχοδιωκτισμούς και να κάνετε αυτό για το οποίο σας ψήφισε ο ελληνικός λαός».

Όπως ανέφερε, «μια έντιμη συμφωνία, έναν έντιμο συμβιβασμό -όπως λέει ο Πρωθυπουργός- για να μείνει η χώρα στην Ευρωζώνη και να μπει τέλος στη λιτότητα. Αυτή και μόνον αυτή την εντολή έχετε πάρει. Σταματήστε επιτέλους να παίζετε επικίνδυνα παιχνίδια που μπορούν να οδηγήσουν σε ατύχημα και εθνική τραγωδία. Ακούστε τη φωνή της λογικής, τη φωνή της κοινωνίας και όχι τις κραυγές των συνιστωσών σας. Κυβερνήστε επιτέλους!».

Πέραν αυτού, ο κ. Θεοδωράκης επιφύλαξε και δριμύτατη κριτική στον παριστάμενο υπουργό δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο αναφορικά με τις διατάξεις του νομοσχεδίου του που καταργούν τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και αποφυλακίζουν μαζικά ακόμα και ισοβίτες.

«Σας ενδιαφέρουν οι πλούσιοι των φυλακών και όχι οι φτωχοδιάβολοι», τόνισε.

Ο κ. Θεοδωράκης παρουσίασε τις προτάσεις του Ποταμιού για βαθιές μεταρρυθμίσεις στον κρίσιμο θέμα των σωφρονιστικών καταστημάτων, ενώ «βγήκε από τα αριστερά» στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι πράττει ότι ακριβώς έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

«Αντί να συμπεριφερθείτε ως υπουργός των αλλαγών, του εκσυγχρονισμού και της επιτάχυνσης απονομής της δικαιοσύνης, δυστυχώς λειτουργείτε ως εκπρόσωπος συνιστωσών. Το προτέρημα σας έγινε μειονεκτικά φοβούμενος να μην σας πολεμήσουν και κάνετε τα χατίρια κάθε ομαδούλας», είπε και πρόσθεσε: «Δεν σας ενδιαφέρουν οι φτωχοδιάβολοι των φυλακών -σας ενδιαφέρουν οι πλούσιοι και οι διάσημοι, σε αυτούς παρέχετε υπηρεσία. Και έχει δίκιο ο αγορητής του Κομμουνιστικού κόμματος που σας το επεσήμανε. Νομοθετείτε για τους πλούσιους. Πως θα μπορέσετε αύριο κύριε υπουργέ να αποτρέψετε την αποφυλάκιση ενός VIP κρατούμενου που θα σας φέρει δυο χαρτιά γιατρών που θα πιστοποιούν μια ανίατη και δύσκολα ανιχνεύσιμη αρρώστια;».

Ακόμη, κατηγόρησε τον υπουργό για δημόσιες σχέσεις καθώς όπως είπε «δεν είναι προτεραιότητά σας να κάνετε κάτι με την χαώδη ελληνική δικαιοσύνη».

«Υπάρχει ένας νέος ποινικός κώδικας στα συρτάρια. Γιατί δεν τον βγάζετε; Και ένας κώδικας ποινικής δικονομίας. Γιατί το μεγάλο στοίχημα είναι να εκλογικεύσουμε και να φέρουμε κοντά στα ευρωπαϊκά στάνταρ τα όρια και των δικών μας ποινών. Να πάψει η Ελλάδα να είναι η χώρα με το μεγαλύτερο αριθμό ισοβιτών αναλογικά με τον πληθυσμό της. Χωρίς να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο και βγάζοντας απλώς κάποιες χιλιάδες κρατούμενους με οριζόντια κριτήρια, μεταφέρεται το πρόβλημα στο επόμενο έτος», ανέφερε.

«Οι δικαστές, μάλιστα, βλέποντας ότι εξαφανίζονται από τον νομοθέτη οι ποινές τους θα βάζουν όλο και μεγαλύτερες ποινές. Σηκώνετε τα χέρια ψηλά, κύριε Παρασκευόπουλε και κάνετε ότι κάνουν και άλλοι συνάδελφοι σας υπουργοί . Βάζετε τις λάθος προτεραιότητες», σημείωσε.

Τέλος, πρότεινε να ενισχυθεί ο θεσμός των αγροτικών φυλακών ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να μην «στείλει βορά τους ανήλικους στους ενήλικες κρατούμενους» καθώς, όπως είπε, «οι ανήλικοι θα είναι πρώτα θύματα της αντιμεταρρύθμισης που φέρνετε».

Keywords
Τυχαία Θέματα