ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ: Συσκότιση για μία ώρα σε Βουλή και Ακρόπολη

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων σ’ όλο τον κόσμο όσον αφορά την κλιματική αλλαγή με την άνοδο της θερμοκρασίας, διοργανώνεται και σήμερα η μεγαλύτερη οικολογική κινητοποίηση με το σβήσιμο των φώτων για μία ώρα σε κτίρια και μνημεία σε περισσότερες από 150 χώρες.

Η Όπερα του Σίδνεϊ ήταν το πρώτο διάσημο κτίριο στον κόσμο που συμμετείχε στην εκστρατεία «Ώρα της Γης». Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από το WWF το 2007 στην Αυστραλία, όπου φέτος το σύνθημα είναι «να σβήσουμε τα φώτα για τα καλά» και να στραφούμε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η

εκστρατεία έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις και αγγίζει πλέον «εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους», διαβεβαίωσε ο συνιδρυτής και διευθυντής του εγχειρήματος Άντι Ρίντλεϊ.

Ετσι, στις 20:30 τοπική ώρα, θα σβήσουν για μια ώρα τα φώτα στην Ακρόπολη της Αθήνας, στην πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο, στους καταρράκτες του Νιαγάρα, στον υψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου, τον Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι, στα τείχη του Ντουμπρόβνικ στην Κροατία, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου, στην παλιά ακρόπολη της πόλης Αρμπίλ στο Κουρδιστάν, αλλά και σε νέες τοποθεσίες όπως στις πλατείες Αλ-Τζούντι και Παλαιστίνη στη Γάζα, στη Μικρή Γοργόνα της Κοπεγχάγης ή ακόμη στο αντίγραφο του αγάλματος του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου στη Φλορεντία.

Επίσης το μέγαρο της Βουλής των Ελλήνων δεν θα φωταγωγηθεί μεταξύ 8.30 και 9.30 σήμερα ως μια συμβολική δράση ευαισθησίας, ενδιαφέροντος και συνεισφοράς στην προστασία του πλανήτη από τις συνέπειες της υπερθέρμανσης και της κλιματικής αλλαγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα