Ομόλογο ΕΛΠΕ: Έκλεισε το βιβλίο- 1,5 δισ. οι προσφορές, 2,125% το επιτόκιο

Έκλεισε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση του 5ετούς ομολόγου των ΕΛΠΕ λήξης 4 Οκτωβρίου του 2024, με τη ζήτηση να είναι ισχυρή, γεγονός που οδήγησε τον Όμιλο να αυξήσει το ποσό άντλησης. Οι προσφορές των επενδυτών διαμορφώθηκαν στο 1,5 δισ. ευρώ, καλύπτοντας πάνω από τρεις φορές τον αρχικό στόχο για άντληση 400 εκατ. ευρώ, αυξάνοντας τον στόχο των ΕΛΠΕ στα 500 εκατ. ευρώ.

Το

τελικό επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 2,125% υποχωρώντας από το αρχικό guidance το οποίο είχε τοποθετηθεί στο 2,5%.

Από τις αρχές της εβδομάδας, η διοίκηση πραγματοποιούσε παρουσιάσεις σε Λονδίνο, Παρίσι και Ζυρίχη, ενώ οι επαφές ολοκληρώθηκαν χθες Πέμπτη στην Αθήνα.

Η διοίκηση έδωσε από τη Δευτέρα την εντολή στους κύριους αναδόχους, την Goldman Sachs, την Credit Suisse και την Nomura καθώς και τις τέσσερις ελληνικές Τράπεζες.

Με την έκδοση του ομολόγου, τα Ελληνικά Πετρέλαια θα μειώσουν σημαντικά το κόστος και το ύψος του δανεισμού βελτιώνοντας έτι περαιτέρω τον ισολογισμό.

Τα ΕΛΠΕ θα διαθέσουν το ποσό που θα αντληθεί από την έκδοση για την εξαγορά μέρους ή του συνόλου του ομολόγου λήξης 2021, το οποίο φέρει επιτόκιο 4,875%, καθώς και για την αποπληρωμή υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων των ΕΛΠΕ και άλλους εταιρικούς σκοπούς. Ο Όμιλος έχει ήδη προτείνει από την Τρίτη, στους κατόχους των ομολόγων λήξης 14 Οκτωβρίου 2021 ύψους 449,53 εκατ. ευρώ για την εξαγορά των τίτλων που κατέχουν στο 109,25% της ονομαστικής τους αξίας (principal).

Keywords
Τυχαία Θέματα