ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΙ: Στηρίζει η εκκλησία – Την αποζημίωσή τους ζητά και ο Μητροπολίτης Ξάνθης

Την αποζημίωση των ομολογιούχων που υπέστησαν ζημιές από το PSI, ζητά ο Μητροπολίτης Ξάνθης, με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Η εκκλησία στηρίζει τον αγώνα των ομολογιούχων, καθώς χθες και ο Μητροπολίτης Έδεσσας έστειλε επιστολή για το ίδιο ζήτημα στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Η επιστολή του Μητροπολίτη Ξάνθης

στον Γ. Στουρνάρα:

Εξοχώτατε κυριε Υπουργέ,

Δια της παρούσης διαβιβάζομεν υμίν συνημμένως επιστολήν του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου, ήτις επεδόθη ημίν υπό των εν Ξάνθη μελών του.

Οι ομολογιούχοι ως φυσικά πρόσωπα δεν αποτελούν τυχοδιώκτας επενδυτάς, οι οποίοι ανεζήτησαν εις τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου υπερκέρδη. Αποτελούν υγιές τμήμα της κοινωνίας και της οικονομικής δραστηριότητας, οι οποίοι επένδυσαν τας οικονομίας μιας ζωής, δανείζοντες το ελληνικόν κράτος.

Απωλέσαν αιφνιδίως το μισό των αποταμιεύσεων των, ενώ το υπόλοιπον καλούνται να «ξεχάσουν» δια τα επόμενα 30 έτη. Κατανοείτε πολύ καλώς κ. Υπουργέ ότι κάτι τέτοιον είναι εντελώς ξένον προς οιανδήποτε έννοιαν δικαιοσύνης, πολύ δε περισσότερον, όταν άλλοι αποταμιευταί έτυχον νομοθετικής ρυθμίσεως.

Ιδιαιτέρως διά τους εν Θράκη ομολογιούχους ως επενδυτάς και δανειστάς του Ελληνικού Δημοσίου, λάβετε σοβαρώς υπόψιν σας τον κίνδυνον,ότι κάθε ημέρα η οποία προστίθεται εις την συντελεσθείσαν αδικίαν, επιτείνει την απώλειαν της εμπιστοσύνης των προς τον Ελληνικόν Δημόσιον και οδηγεί τα τραπεζικάς καταθέσεις και τας επενδύσεις τους εις τραπεζικά και επενδυτικά ιδρύματα του εξωτερικού, ακόμη και της γείτονος, η οποία διατηρεί εις τας πόλεις της Θράκης τραπεζικά καταστήματα.

Βέβαιοι όντες, ότι η Υμετέρα εξοχότης εις συνεργασίαν μετά του κυρίου Πρωθυπουργού θα επιληφθή της θεραπείας τοιαύτης βαναύσου μεταχειρήσεως των καλή τη πίστη δανειστών του κράτους, ευχόμεθα αύτη πλούσιαν την παρά Κυρίου ενίσχυσιν εις το ευθυνόφορον έργον της.

Μετ’ ευχών και τιμής
Μητροπολίτης Ξάνθης

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Παρέμβαση υπέρ της αποζημίωσης των μικροομολογιούχων φυσικά πρόσωπα, που επλήγησαν από το PSI+, πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Έδεσσας, Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ.

Ο Μητροπολίτης απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, η οποία αναφέρει:

Εξοχότατε κ. Πρωθυπουργέ

Διά της παρούσης λαμβάνομεν την τιμήν να διαβιβάσωμεν υμίν το ορθόν και δίκαιον αίτημα των ομολογιούχων του Ελληνικού Δημοσίου του Νομού Πέλλης, οίτινες λόγω του γενικού «κουρέματος» έχασαν τα χρήματα των.
Η αποταμίευσις αυτή επροτάθη παρά του Ελληνικού Δημοσίου και ως εκ τούτου τυγχάνει απολύτως νόμιμος. Αποτελεί δε μιαν υγιή δραστηριότητα και εις την ουσίαν είναι δανεισμός εις το ελληνικό κράτος.
Ευχαριστούντες εκ των προτέρων, ευλπιστούμεν ότι θα τύχωμεν της υμετέρας εύνοιας και της αμέσου επιλύσεως του προαναφερθέντος φλέγοντος ζητήματος και ευχόμεθα πάν δώρημα τέλειον και την εξ ύψους δύναμιν δια το δύσκολον λειτούργημα, το οποίον επιτελείτε.

Original article: ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΙ: Στηρίζει η εκκλησία – Την αποζημίωσή τους ζητά και ο Μητροπολίτης Ξάνθης.

Keywords
Τυχαία Θέματα