ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ο Ιμπραΐμ Αφελάι για ένα χρόνο στον Πειραιά

01:38 9/8/2014 - Πηγή: BankWars

UPD:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Ιμπραΐμ Αφελάι. Ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας μέχρι τον Ιούνιο του 2015, με δυνατότητα επέκτασης της συμφωνίας για τα επόμενα 2 χρόνια.»

Λίγη ώρα μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο 26χρονος παίκτης έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στην ιστοσελίδα του συλλόγου. Ο Αφελάι τόνισε μεταξύ άλλων ότι είναι βέβαιος πως θα ζήσει μοναδικές στιγμές στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Νιώθω υπέροχα! Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι ο Ολυμπιακός θέλει να με αποκτήσει ένιωσα ενθουσιασμό και χαίρομαι που είμαι εδώ τώρα», επισήμανε αρχικά ο διεθνής ποδοσφαιριστής και συνέχισε:

«Όταν έφτασα και είδα ότι ο κόσμος ήταν τόσο χαρούμενος που με είδε, μου μετέδωσε πολύ έντονα ευχάριστα συναισθήματα! Ανυπομονώ να περάσουμε μαζί με τον κόσμο μία σπουδαία χρονιά».

Η συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν ήταν ο μόνος λόγος που τον έκανε να υπογράψει στους Πειραιώτες: «Ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη ομάδα. Δεν έχει σημασία για εμένα το αν παίζει ή όχι στο Τσάμπιονς Λγκ. Είναι μία ομάδα η οποία στοχεύει πάντα στο να παίρνει πρωταθλήματα! Ελπίζω να μπορέσουμε μαζί να κάνουμε ωραία πράγματα τη σεζόν που έρχεται».

Κατέληξε λέγοντας: «Ανυπομονώ και να προπονηθώ με τους νέους συμπαίκτες μου. Να τους γνωρίσω. Από εκεί και πέρα, θυμάμαι που είχα αγωνιστεί στο γήπεδο Καραϊσκάκη, στο παρελθόν και οι φίλαθλοι ήταν ιδιαίτερα φανατικοί. Πλέον θα είναι και με εμένα. Αυτό με κάνει και νιώθω πολύ όμορφα».

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Φίλοι του Ολυμπιακού υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο, τον Ιμπραΐμ Αφελάι, o οποίος έφτασε με πτήση από Αμστερνταμ .
Ο Ολλανδός εξτρέμ ήρθε στην Ελλάδα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους Πρωταθλητές.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ

Ώρες φαίνεται πως απομένουν για να τελειώσει μια ακόμα σπουδαία μεταγραφή για τον Ολυμπιακό. Όπως επιβεβαιώνεται και απ’ την Ισπανία, ο Ιμπραΐμ Αφελάι αναμένεται στην Ελλάδα το Σάββατο για να ολοκληρώσει την μετακίνησή του στους «ερυθρολεύκους».

Η συμφωνία ανάμεσα στους πρωταθλητές και την Μπαρτσελόνα είναι οριστική, με τον παίκτη εξίσου να έχει συναινέσει για να συνεχίσει την καριέρα του στη χώρα μας και απομένουν ουσιαστικά τα… τυπικά!

Ο 28χρονος άσος σύμφωνα με πληροφορίες θα «πατήσει» σε ελληνικό έδαφος το Σάββατο για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις κι εφόσον όλα είναι καλά, τότε θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Σημειώνεται δε, πως δεν πρόκειται για δανεισμό, αλλά κανονική μεταγραφή, με τον Ολλανδό εξτρέμ να ντύνεται στα ερυθρόλευκα –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- για την επόμενη τριετία.

Ποιος είναι ο 28χρονος Ολλανδός

Ο γεννημένος στην Ουτρέχτη μέσος ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο σε ομάδες της πόλη του μέχρι που σε ηλικία 10 ετών τον ανακάλυψε η Αϊντχόφεν στην οποία το 2004 και σε ηλικία 17 ετών έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα υπό τις οδηγίες του Γκους Χίτινγκ.

Το «μπαμ» το έκανε την επόμενη χρονιά όταν και πήρε τη φανέλα βασικού παίζοντας συνολικά σε 34 αγώνες σε Ολλανδία και Ευρώπη και σκοράροντας δύο γκολ. Στην τρίτη του χρονιά στέφθηκε πρωταθλητής κερδίζοντας και το βραβείο Γιόχαν Κρόιφ για τον καλύτερο νέο παίκτη της χώρας. Έτσι το 2008 βρέθηκε στην αποστολή της Ολλανδίας για το Euro 2008 με τον Μάρκο Φαν Μπάστεν να τον επιλέγει για δύο παιχνίδια.

Το επόμενο βήμα για τον Αφελάι ήταν το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην Αϊντχόβεντ και η μεταγραφή σε μια μεγαλύτερη ομάδα. Και ποια μεγαλύτερη από την Μπαρτσελόνα στην οποία βρέθηκε το χειμώνα της σεζόν 2010-2011 ως ο καλύτερος παίκτης και αρχηγός της Αiίντχόφεν για 3.000.000 ευρώ. Το συμβόλαιο που υπέγραψε ήταν διάρκειας 4,5 χρόνων και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του λίγες μέρες μετά, στις 5 Ιανουαρίου 2011, σε ματς κυπέλλου κόντρα στην Μπιλμπάο.

Η μοίρα του έπαιξε όμως άσχημο παιχνίδι καθώς την ώρα που πήγαιναν όλα κατ’ ευχήν ο Αφελάι υπέστη ρήξη χιαστών στην προετοιμασία για τη σεζόν 2011-2012 με αποτέλεσμα να επιστρέψει στα γήπεδα τον Απρίλιο του 2012. Το καλοκαίρι που ακολούθησε ο Τίτο Βιλανόβα τον ενημέρωσε ότι ο χρόνος του θα ήταν μειωμένος και τον συμβούλεψε να πάει δανεικός στη Σάλκε ώστε να επιστρέψει δυνατότερος στους μπλαουγκράνα. Και στα γήπεδα της Γερμανίας όμως ο νεαρός Ολλανδός στάθηκε άτυχος καθώς το Νοέμβριο τραυματίστηκε αφού πρώτα έπαιξε 15 παιχνίδια με τη Σάλκε πετυχαίνοντας 4 γκολ σε Γερμανία και Ευρώπη.

Τον περασμένο Αύγουστο ο Αφελάι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για τον τραυματισμό του, που τον άφησε εκτός για σχεδόν ολόκληρη τη σεζόν. Πέρυσι δεν αγωνίστηκε σε κανένα επίσημο αγώνα.

Στην καριέρα του έχει πανηγυρίσει 4 πρωταθλήματα Ολλανδίας, 1 κύπελλο, 1 πρωτάθλημα Ισπανίας και ένα κύπελλο, 1 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, 1 Σούπερ Καπ Ισπανίας, ενώ ακόμα έχει καταφέρει να ανακηρυχθεί ως το μεγαλύτερο ταλέντο της Ολλανδίας για το 2007, έχοντας αγωνιστεί συνολικά σε 267 αγώνες και έχοντας πετύχει 44 γκολ

Παράλληλα με την εθνική Ολλανδίας έχει αγωνιστεί σε 44 παιχνίδια, σημειώνοντας 5 τέρματα, ενώ ήταν μέλος της αποστολής της χώρας του στα Euro 2008 και 2012, καθώς και στο Μουντιάλ του 2010, όταν και έφτασαν μέχρι τον τελικό.

Ο Ολλανδός αγωνίζεται κυρίως στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Εξίσου καλά μπορεί να αγωνιστεί στο δεξί άκρο, αλλά και στον άξονα ως 10άρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα