Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ -Tα επόμενα βήματα στο Σκοπιανό

Ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση των Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων.

Η συνάντηση διήρκησε 1,5 ώρα, χωρίς όμως να γίνει γνωστό τι συζήτησαν μεταξύ τους.

Στην συνέχεια ο έλληνας πρωθυπουργός θα έχει νέα συνάντηση με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 15:00 ο κ. Τσίπρας

θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Πληροφορίες από τη Σόφια θέλουν οι δύο πρωθυπουργοί να ανακοινώσουν τα επόμενα βήματα στο Σκοπιανό, χωρίς ωστόσο να μιλήσουν για λύση.

Meeting with the Prime Minister of FYROM, Zoran Zaev, in Sofia. pic.twitter.com/DUkFk8Xn22

— Alexis Tsipras (@tsipras_eu) May 17, 2018

Αισιοδοξία από τους δύο ηγέτες

Μεγάλη αισιοδοξία για την έκβαση της συνάντησης είχαν οι δυο πρωθυπουργοί κατά τη διάρκεια του δείπνου των ηγετών στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος,

Έχουμε κάνει πολλά βήματα προόδου, αλλά χρειάζεται ακόμη απόσταση να διανυθεί, έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι «τα τελευταία μέτρα είναι πάντα τα πιο δύσκολα».

Very pleased to see that Socialist leaders welcomed our efforts to find a common solution to the issue of the name of FYROM. At the @PES_PSE meeting today in Sofia, they pointed out that only progressive leaders can achieve this. pic.twitter.com/SLPKhn6daj

— Alexis Tsipras (@tsipras_eu) May 16, 2018

Από την άλλη πλευρά για μια «θετική στιγμή, να επιβεβαιώσουμε τι έχει επιτευχθεί έως σήμερα», έκανε λόγο ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

Αυτή είναι η δεύτερη συνάντησή των δύο ηγετών, μετά από αυτήν που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, τον Ιανουάριο του 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα