Ολοκληρώνεται η εκκαθάριση του προγράμματος επαναγοράς

Η Ελληνική Δημοκρατία στο πλαίσιο της εκκαθάρισης της συναλλαγής θα προχωρήσει σήμερα στην παράδοση ομολόγων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), εξάμηνης διάρκειας και μηδενικού τοκομεριδίου ύψους 11,289 δισ. ευρώ στους επενδυτές που μετείχαν στο πρόγραμμα επαναγοράς χρέους.

Συγκεκριμένα, το Ελληνικό Δημόσιο θα αποκτήσει ομόλογα ονομαστικής αξίας 31,859 δισ. ευρώ δίδοντας στους επενδυτές που μετείχαν στο πρόγραμμα επαναγοράς χρέους τίτλους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εξάμηνης διάρκειας και μηδενικού τοκομεριδίου ύψους 11,289 δισ. ευρώ.

Από

το ποσό αυτό 10,77 δισ. ευρώ αφορούν στο καθαρό τίμημα για την απόκτηση των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου και 518 εκατ. ευρώ αφορούν στους δεδουλευμένους τόκους των ομολόγων που επαναγοράζονται.

Βάσει δε τις διαδικασίας για κάθε 1.000 ευρώ ονομαστικής αξίας ελληνικών ομολόγων μιας σειράς που προσφέρθηκε εγκύρως κι έγινε δεκτή θα δοθούν ως αντάλλαγμα τίτλοι έκδοσης του EFSF εξάμηνης διάρκειας και μηδενικού τοκομεριδίου, ονομαστικής αξίας ίσης με 1.000 ευρώ πολλαπλασιαζόμενη με την τιμή αγοράς που έχει καθοριστεί από την Ελληνική Δημοκρατία για τη συγκεκριμένη σειρά τίτλων, σύμφωνα με τους κανόνες της δημοπρασίας τροποποιημένου ολλανδικού τύπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα