Ολοι περιμένουν τις 120 δόσεις – Στα 35 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα Ταμεία – Νέοι απλήρωτοι φόροι 1,37 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο

Τα 35 δισ. άγγιξαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές για τα Ταμεία εν αναμονή και της ρύθμισης των 120 δόσεων.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Κ.Ε.Α.Ο (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών) 1,6 εκατομμύρια ασφαλισμένοι δεν μπορούν να εκδώσουν ασφαλιστική ενημερότητα καθώς χρωστούν συνολικά περί τα 35 δισεκατομμύρια.

Τα σχεδόν 1,5 δισ. νέες οφειλές σχηματίστηκαν το 2018 που αφορά 334.224 νέους οφειλέτες.

Το πληθος των οφειλετών είναι το δεύτερο μεγαλύτερο από το 2013, μετά το 2017 έτος κατά το οποίο οι οφειλέτες κατέγραψαν το ρεκόρ του 1 εκατομμυρίου.

Το

μεγαλύτερο πλήθος των οφειλετών της τάξεως του 70,54% (992,484 οφειλέτες) εντοπίζεται στις χαμηλότερες κλίμακες για οφειλή δηλαδή έως και 15.000€ με συνολική οφειλή περίπου 3 δισεκ.(3.044.089.437€).

Σε αυτή τη κλίμακα ουσιαστικά θα στοχεύει και η ρύθμιση των 120 δόσεων.
Θα είναι μια τελευταία ευκαιρία για τους κόκκινους οφειλέτες των Ταμείων, καθώς οι νέες διατάξεις θα ισχύσουν μόνο για τρεις μήνες.


Αμέσως μετά θα ξεκινήσει και σαφάρι ελέγχων και αναγκαστικών μέτρων είσπραξης από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) που θα βάλει αρχικά στο στόχαστρο όσους χρωστούν μεγάλα ποσά.

Νέο άλμα έκαναν και οι απλήρωτες υποχρεώσεις των φορολογούμενων προς τη φορολογική διοίκηση τον Φεβρουάριο. Οι νέες απλήρωτες οφειλές αυξήθηκαν κατά 1,37 δισ. ευρώ ξεπερνώντας στο δίμηνο τα 2 δισ. Την ίδια ώρα, νέο ρεκόρ πραγματοποίησε ο αριθμός των φορολογούμενων στους οποίους η φορολογική διοίκηση έχει επιβάλει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως είναι οι κατασχέσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που αφορούν στις επιδόσεις της φορολογικής διοίκησης:

-οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων διαμορφώθηκαν τον Φεβρουάριο στα 2,147 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1,37 δισ. ευρώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα

-οι καθαρά φορολογικές οφειλές αυξήθηκαν κατά 1,32 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα