ΟΛΙ ΡΕΝ: Λογική η παράταση σε Γαλλία, Ισπανία για το έλλειμμα

15:12 3/5/2013 - Πηγή: BankWars

Η Γαλλία και η Ισπανία ενδέχεται να χρειαστούν δύο ακόμη χρόνια προκειμένου να μειώσουν τα ελλείμματά τους στο όριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για 3% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, όπως ανέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Olli Rehn.

Η Γαλλία θα χρειαστεί παράταση έως το 2015 για να μειώσει το έλλειμμά της, ενώ στην Ισπανία πρέπει να δοθεί χρόνος έως το 2016, τόνισε ο Rehn, επικαλούμενος

τις προσπάθειες των δύο χωρών να περιορίσουν τις δημόσιες δαπάνες τους.

Κατά την παρουσίαση των εαρινών οικονομικών εκτιμήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, ανέφερε πως η Γαλλία φέτος θα εμφανίσει συρρίκνωση 0,1%, εξέλιξη που απαιτεί πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης.

«Μπορεί να είναι λογικό να παρατείνουμε την προθεσμία κατά δύο χρόνια προκειμένου να διορθωθεί το υπερβολικό έλλειμμα έως το 2015».

Παράλληλα, η Ισπανία μπορεί να χρειαστεί παράταση έως το 2016 καθώς η κυβέρνησή της έχει δεσμευτεί για μια αξιόπιστη μεσοπρόθεσμη στρατηγική.

Όσον αφορά την Ιταλία, ο Επίτροπος τόνισε ότι μπορεί να ανταποκριθεί στους στόχους μείωσης εάν η νέα κυβέρνηση διατηρήσει τις δεσμεύσεις.

Αντίστοιχα περιθώρια μπορεί να δοθούν και σε Ολλανδία, Σλοβενία και Πολωνία, σημείωσε ο O. Rehn.

Σημειώνεται πως οι συστάσεις της Επιτροπής για παράταση διορίας επίτευξης των στόχων παρουσιάστηκε τα τέλη Μαΐου και υπόκεινται σε έγκριση από τα μέλη της ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα