ΟΛΙ ΡΕΝ-ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ: Ασφαλείς μόνο κάτω από 100.000 ευρώ

14:30 6/4/2013 - Πηγή: BankWars

Αν και η περίπτωση της Κύπρου είναι μοναδική, όπως επανέλαβε ο αρμόδιος επίτροπος οικονομικών υποθέσεων Όλι Ρεν, φαίνεται ότι ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει και οι μεγαλοκαταθέτες τραπεζών δεν πρέπει να… εφησυχάζουν.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα πάντα με τον Ολι Ρεν, είναι πιθανό να πληγούν από το νομοσχέδιο που είναι στα σκαριά από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις

περιπτώσεις κατάρρευσης τραπεζών.

Χαρακτηριστικά, μιλώντας στο φινλανδικό κανάλι YLE, ο κ. Ρεν επισήμανε: «Η Κύπρος ήταν ειδική περίπτωση, όμως η επερχόμενη οδηγία υποθέτει ότι θα υπάρξει υποχρέωση των επενδυτών και των καταθετών στην περίπτωση αναδιάρθρωσης ή διάλυσης τραπεζών. Όμως υπάρχει μια πολύ ξεκάθαρη ιεραρχία, πρώτα οι μέτοχοι, μετά πιθανότατα οι μη προστατευμένοι επενδυτές και καταθέτες.
Ωστόσο, το όριο των 100.000 ευρώ είναι ιερό, οι καταθέσεις που είναι χαμηλότερες από αυτό το ποσό θα είναι πάντα ασφαλείς».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει οδηγία για την τραπεζική ασφάλεια, η οποία θα μπορούσε να ενσωματώνει και το ζήτημα της ευθύνης των επενδυτών στις εθνικές νομοθεσίες των κρατών-μελών.

Ο Ρεν δήλωσε επίσης πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να αναλάβει νέα δράση ώστε να βοηθήσει στην τόνωση της οικονομίας της ευρωζώνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα