Όλγα Γεροβασίλη: Η αντιπολίτευση ήταν αποφασισμένη να “τορπιλίσει” το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

Αποφασισμένοι να «τορπιλίσουν» τη συνάντηση του περασμένου Σαββάτου ήταν οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, λέει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, επισημαίνοντας ότι η εικόνα διάλυσης που εμφανίζει η ΝΔ δεν βοηθάει το πολιτικό σύστημα.

Μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM και στην εκπομπή Δεύτερη Ανάγνωση του Κώστα Μπλιάτκα, η κα Γεροβασίλη είπε ότι ο πρωθυπουργός δεν ζήτησε από την αντιπολίτευση να συναινέσει, αλλά κάλεσε τους αρχηγούς των κομμάτων σε διάλογο, που -όπως είπε- πρέπει να ανοίξει για το ασφαλιστικό, το προσφυγικό και τα άλλα μεγάλα ζητήματα.

«Το ότι έχουμε σήμερα μια διαλυμένη ΝΔ δεν βοηθάει το πολιτικό σύστημα» τόνισε.

Επισήμανε δε, ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αναμονή για το πότε η ΝΔ θα λύσει τα ζητήματά της για να λυθούν τα ζητήματα της χώρας, ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι παλινωδεί μεταξύ των μνημονιακών θέσεων που στήριξε και ότι «δεν μπορεί να ξεκολλήσει από το άρμα του νεοφιλελευθερισμού».

Όπως εξήγησε η κ. Γεροβασίλη, η κυβέρνηση δεν ζήτησε συναίνεση χωρίς να υπάρξει διάλογος, υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός πήρε την πρωτοβουλία να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι οι πολιτικοί αρχηγοί και να συζητήσουν. «Ήταν πρόσκληση της κυβέρνησης σε διάλογο» είπε και κατηγόρησε τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι «φρόντισαν με διάφορες δηλώσεις να δείξουν ότι φτάνουν σ’ αυτόν το διάλογο από υποχρέωση και όχι επειδή έχουν διάθεση να συζητήσουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα