Οι τράπεζες …πήραν το αίμα τους πίσω – Λουκέτο στο fund που σόρταρε

Η επενδυτική εταιρεία Oceanwood Capital Management, κλείνει το hedge fund Oceanwood European Financial Select Opportunities που σόρταρε μετοχές ευρωπαϊκών και ελληνικών τραπεζών, λόγω μείωσης των αποδόσεων, αναφέρει

δημοσίευμα του Bloomberg.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του BBG, δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία για το κλείσιμο του hedge fund Oceanwood European Financial Select Opportunities Fund. Στο δημοσίευμα του BBG, αναφέρεται ότι η Oceanwood θα διατηρήσει κάποιες από τις θέσεις του fund σε ένα όχημα ειδικού σκοπού μετά το κλείσιμο, με στόχο να μεγιστοποιήσει την αξία των επενδύσεων.

Το fund εμφανίζει αρνητικές επιδόσεις φέτος, της τάξεως του 7,1% ως τον Ιούνιο, έναντι υποχώρησης 2,5% πέρυσι. Το 2017 είχε εμφανίσει επιδόσεις 25,4%.

Πλέον έχει κεφάλαια υπό διαχείριση ύψους 130 εκατ. ευρώ, από υψηλό στα 220 εκατ. ευρώ λίγα χρόνια πριν.

Σημειώνεται, σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ότι η Oceanwood είχε ανοιχτές θέσεις short στις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες βαίνουν μειούμενες το τελευταίο δίμηνο.

Με βάση την τελευταία ενημέρωση για τις θέσεις short, το fund έχει μειώσει στο 0,75% την ανοιχτή θέση short στη Eurobank, στο 1,57% στην Εθνική ενώ έκλεισε τη short θέση που διατηρούσε στην Alpha Bank.

Keywords
Τυχαία Θέματα