Οι Ρώσοι βομβάρδισαν μαιευτήριο στη Μαριούπολη – Τραυματίες – Το βίντεο του Ζελένσκι

22:06 9/3/2022 - Πηγή: BankWars

Δεκαεπτά ενήλικες τραυματίστηκαν σήμερα σε ρωσικό βομβαρδισμό ενός νοσοκομείου παίδων στη Μαριούπολη, ανακοίνωσε ένας περιφερειακός αξιωματούχος, ο Πάβλο Κιριλένκο.

“Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής έριξαν πολλές βόμβες στο νοσοκομείο παίδων. Η καταστροφή είναι κολοσσιαία”, ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο στην ανάρτησή του προσθέτοντας ότι δεν έχει ακόμη γνώση για πιθανά θύματα.

«Υπάρχουν 17 επιβεβαιωμένοι τραυματίες μεταξύ του προσωπικού του νοσοκομείου», είπε στην ουκρανική τηλεόραση, προσθέτοντας ότι «δεν υπήρχαν παιδιά» μεταξύ των τραυματιών και «κανένας θάνατος», σύμφωνα με

έναν πρώτο απολογισμό.

A children's hospital was bombed in #Mariupol. An air bomb was dropped on it.
Wounded and dead children are now being pulled out of the rubble.#Putin must pay for it! pic.twitter.com/Zkvvr5ky1b

Inna Sovsun (@InnaSovsun) March 9, 2022

O πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανήρτησε στον λογαριασμό του στο twitter βίντεο από το εσωτερικό του νοσοκομείου ενώ παράλληλα υποστηρίζει ότι παιδιά είναι εγκλωβισμένα κάτω από τα συντρίμμια.

“Άνθρωποι, παιδιά είναι κάτω από τα συντρίμμια. Θηριωδία! Για πόσο ακόμη ο κόσμος θα είναι συνένοχος, αγνοώντας τον τρόμο; Κλείστε τον εναέριο χώρο τώρα! Σταματήστε τις δολοφονίες! Έχεις δύναμη αλλά φαίνεται να χάνεις την ανθρωπιά” γράφει στην ανάρτησή του ο Ζελένσκι επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του για απαγόρευση πτήσεων.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε σήμερα «ανήθικη» τη βομβιστική επίθεση σε νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, που άφησε 17 τραυματίες από το προσωπικό του νοσοκομείου, σύμφωνα με περιφερειακό αξιωματούχο.

Keywords
Τυχαία Θέματα