Οι Ρώσοι πλησιάζουν στο Κίεβο – Εκεχειρία και ειρήνη ζητάει ο Ζελένσκι – Χιλιάδες οι Ουκρανοί πρόσφυγες

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στα περίχωρα της Ουκρανικής πρωτεύουσας σφυροκοπούν πλέον το Κίεβο καθώς επιδιώκουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Ουκρανίας. Χιλιάδες οι πρόσφυγες Ουκρανοί.

Χιλιάδες πρόσφυγες από την Ουκρανία υποδέχονται Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Ρουμανία

Η ουκρανική ηγεσία είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις συνομιλίες για μία εκεχειρία με τη Ρωσία,

ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Β. Ζελένσκι όπως μεταδίδει το Reuters. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Σεργκέι Νικιφόροφ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Ουκρανία και η Ρωσία συζητούν τον τόπο και τον χρόνο για τη διεξαγωγή των συνομιλιών.“Η Ουκρανία ήταν και παραμένει έτοιμη να μιλήσει για κατάπαυση του πυρός και ειρήνη”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Β. Ζελένσκι.

Έτοιμη να ξεκινήσει συνομιλίες για εκεχειρία με τη Ρωσία η ουκρανική ηγεσία

Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε απόψε ότι πέντε εκρήξεις ακούστηκαν με μικρή χρονική διαφορά, τριών έως πέντε λεπτών, κοντά σε ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο βόρειο τμήμα της πόλης. «Οι υπηρεσίες εκτάκτων περιστατικών βρίσκονται καθ’ οδόν. Θα μάθουμε τις λεπτομέρειες», είπε. Ο ίδιος πρόσθεσε πως γέφυρες στην πόλη βρίσκονται υπό προστασία και ειδικό έλεγχο, καθώς τα ρωσικά στρατεύματα πλησιάζουν, ενώ σημεία ελέγχου έχουν εγκατασταθεί κοντά σε στρατηγικής σημασίας στόχους.

«Η κατάσταση τώρα, χωρίς υπερβολή, είναι απειλητική για το Κίεβο. Η νύχτα, τα ξημερώματα, θα είναι πολύ δύσκολα».

Προελαύνουν οι Ρώσοι: Πυροβολισμοί γύρω από κυβερνητικά κτίρια στο Κίεβο – Ο Ζελένσκι καλεί τον Πούτιν σε διαπραγματεύσεις

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ολέξι Ρεζνίκοφ προειδοποίησε σήμερα ότι στην Ουκρανία θα πεθάνουν τόσοι Ρώσοι στρατιώτες όσοι και στους δύο πολέμους της Τσετσενίας. «Χιλιάδες, χιλιάδες», είπε ο υπουργός, προτρέποντας τους Ρώσους πολίτες να βγουν στον δρόμο και να απαιτήσουν να σταματήσει ο πόλεμος.

Kyiv @unian pic.twitter.com/bCNKKhEdt1

— Alec Luhn (@ASLuhn) February 25, 2022

Στο δεύτερο, μετά το Κίεβο, μέτωπο, στη Μαριούπολη, βομβαρδίζονται συγκεκριμένοι στόχοι. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, η ρωσική πλευρά υποστήριξε ότι μπήκε στη Μελιτούπολη και απομάκρυνε τα ουκρανικά στρατεύματα από την περιοχή.

Το τρίτο μέτωπο είναι στο Χάρκοβο, όπου, σύμφωνα με τις αναφορές, οι μάχες διεξάγονται σώμα με σώμα σε πολλά σημεία, καθώς αποτελεί το βασικό πέρασμα των ρωσικών δυνάμεων που κατευθύνονται προς το Κίεβο

ΖΗΤΗΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Έκτακτη χρηματοδότηση από το ΔΝΤ ζήτησε η Ουκρανία, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως δήλωσε η Γενική Διευθύντρια του Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, οι ουκρανικές αρχές ζήτησαν από το ΔΝΤ έκτακτη χρηματοδότηση, εν μέσω της εισβολής από τη Ρωσία. Το Ταμείο καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να στηρίξει την Ουκρανία με κάθε δυνατό τρόπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα