Οι ΗΠΑ βάζουν “πάγο” στην Αυστρία για τη στάση της στο προσφυγικό

Διαφωνούν με την πολιτική της Αυστρίας και των βαλκανικών κρατών στο θέμα της αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών οι ΗΠΑ διαχωρίζοντας την θέση τους στην διάκριση που υφίστανται οι πρόσφυγες κατα την διάρκεια της αίτησης εξέτασης ασύλου.

Σε ερώτηση του Real.gr για το αν βοηθά να λυθεί το πρόβλημα η πρωτοβουλία της Αυστρίας και βαλκανικών κρατών να κλείσουν τα σύνορα και στην παρατήρηση ότι στην Ελλάδα

έχουν εγκλωβιστεί περισσότεροι απο 20.000 πρόσφυγες τα τελευταία 24ωρα, αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δήλωσε:

“H μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη είναι ένα στοιχείο μιας πολύ μεγαλύτερης παγκόσμιας κρίσης. Ως εκ τούτου, απαιτεί διεθνη προσοχή και δράση σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Πρόεδρος Ομπάμα έχει πει, «Είναι μια ανθρωπιστική κρίση που κανείς μας δεν μπορεί να αγνοήσει.”

Επικροτούμε και ευχαριστούμε τις πολλές χώρες σε όλη τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη, οι οποίες έχουν ανταποκριθεί στην κρίση των προσφύγων με γενναιοδωρία και συμπόνια, παρέχοντας στους μετανάστες και στους πρόσφυγες στέγη, ασφάλεια και ζωτικής σημασίας βοήθεια σε περιόδους επείγουσας ανάγκης.

Καθώς πολλά από αυτά τα άτομα δραπετεύουν απο τρομερές συγκρούσεις , συνεχίζουμε να τονίζουμε ότι όλοι οι μετανάστες όλων των εθνικοτήτων θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ανθρωπιά και αξιοπρέπεια και θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στις διαδικασίες εξέτασης ασύλου”.

Keywords
Τυχαία Θέματα