ΤΡΑΠΕΖΕΣ – ΕΛΛΑΔΑ: Θερμή η υποδοχή από τους επενδυτές γράφει η στήλη Lex – Ποιες οι προκλήσεις

Με τους γονείς που καλωσορίζουν πίσω το άσωτο παιδί τους παρομοιάζει τις ελληνικές τράπεζες, που υποδέχονται ξανά τους επενδυτές, η στήλη Lex των Financial Times.

Η αξία των μετοχών της Πειραιώς, της Alpha και της Εθνικής έχουν αυξηθεί κατά 46% κατά μέσο όρο τους τελευταίους τρεις μήνες, αναφέρεται στο εν λόγω

άρθρο. Τα hedge fund είναι σημαίνοντες υποστηρικτές των τραπεζών, αλλά δεν είναι οι μόνοι, όπως αναφέρει το δημοσίευμα που συμπληρώνει πως στο μέλλον οι τρεις τράπεζες θα επιστρέψουν γρήγορα σε μια ομαλή κατάσταση, καθώς ο τομέας περιλαμβάνει πια λιγότερες αλλά πιο δυνατές τράπεζες.

«Εν τω μεταξύ, η απειλή μιας ακόμα διάσωσης του ελληνικού κράτους ελλοχεύει. Αυτό δε θα προκαλούσε απαραίτητα ζημιά στις τράπεζες, οι οποίες έχουν μειώσει το μερίδιο κυβερνητικών ομολόγων που κατέχουν, αλλά θα μπορούσε να καθυστερήσει την οικονομική ανάκαμψη στην οποία βασίζεται πολλή από την αισιοδοξία για τις τράπεζες», αναφέρει η στήλη Lex.

Προσθέτει ότι ενώ θα ήταν καλό να γίνει το συντομότερο δυνατό η ιδιωτικοποίηση των τραπεζών, θα πρέπει να υπάρξουν κάποιες αλλαγές στα warrants των τραπεζών που συνδέονται με τις κυβερνητικές μετοχές. «Το να κερδίσεις διεθνή έγκριση για κάτι που θα μπορούσε να ωφελήσει τους επενδυτές έναντι του κράτους είναι μεγάλο ζητούμενο», τονίζεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα