Οι εφημερίδες σήμερα

10:43 5/3/2014 - Πηγή: BankWars

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Πίεση για πιο πολλές απολύσεις”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “νέο αίμα δημοσίων υπαλλήλων πέραν των 15.000 απολύσεων που θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2014, φέρεται ότι ζήτησε η τρόικα από την κυβέρνηση και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη”.

ΕΘΝΟΣ: “Διαγραφή σε 180.000 «αιώνιους» φοιτητές”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “στην εφαρμογή του νόμου που καταργεί τις χωρίς χρονικούς περιορισμούς σπουδές προχωρεί το υπουργείο Παιδείας.

Οσοι φοιτητές έχουν εισαχθεί προ του 2006 καλούνται να ολοκληρώσουν την προσπάθεια για την απόκτηση του πτυχίου μέχρι τον Ιούνιο”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Δακρύζουν οι εικόνες σε Ρωσία και Ουκρανία!”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “συγκλονιστικές φωτογραφίες της Παναγίας και του Χριστού από Ορθόδοξους ναούς και μοναστήρια. Αρκετοί κάνουν λόγο για «μήνυμα από τον ουρανό» το οποίο εκλαμβάνεται ως κακός οιωνός”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Ανατροπές στις θέσεις εισακτέων ΑΕΙ-ΤΕΙ”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “σκληρό μπρα ντε φερ ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα ΑΕΙ πυροδοτεί ο αριθμός των εισακτέων στα Ιδρύματα. Λιγότερους φοιτητές από πέρυσι ζητούν πανεπιστήμια και ΤΕΙ, ενώ το υπουργείο Παιδείας δια του υφυπουργού Σ. Κεδίκογλου προανήγγειλε ήδη αυξημένο αριθμό θέσεων στο 2ο και το 4ο πεδίο”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “Οργιο ρουσφετιών στο δρόμο με τις κάλπες”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “όργιο ρουσφετολογικών προσλήψεων και εκδικητικών απολύσεων στους δήμους ετοιμάζει η κυβέρνηση. Με τριπλό χτύπημα προωθεί νομοσχέδιο με το οποίο αφήνει ελεύθερες τις προσλήψεις συμβασιούχων στους δήμους για τις εκλογές του Μαΐου, επικαλούμενη εποχικές ανάγκες και απορρόφηση κοινοτικών πόρων, ενώ ταυτόχρονα οδηγεί στο ικρίωμα της απόλυσης στις 22 Μαρτίου όσους διαθέσιμους δημοτικούς αστυνομικούς, σχολικούς φύλακες, εκπαιδευτικές κ.τ.λ. δεν έχουν βρει άλλη θέση στο Δημόσιο”.

ΕΣΤΙΑ: “Οι πομφόλυγες της αντιπολιτεύσεως”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “κάτι μας θυμίζουν αυτά που ακούμε σήμερα από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός από τα περί καταργήσεως του Μνημονίου και αναδιαπραγματεύσεως των όρων της δανειακής συμβάσεως, προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος για την ανάπτυξη, ο οποίος περνάει μέσα από το κράτος και τις δημόσιες επενδύσεις, την αύξηση των φορολογικών εσόδων και την αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων στα προ του 2009 επίπεδα”.

Η ΑΥΓΗ: “«Μη πόλεμος» ΗΠΑ – Ρωσίας”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “σε κατά μέτωπο αντιπαράθεση φέρνει τις ΗΠΑ και τη Ρωσία η ουκρανική κρίση. Το Βερολίνο παραμένει σε ανοιχτή γραμμή με τη Μόσχα την ώρα που οι Αμερικανοί απειλούν τον Πούτιν με κυρώσεις κι εκείνος τους προειδοποιεί με οικονομικό «ολοκαύτωμα»”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Μπρα ντε φερ. Διελκυστίνδα μεταξύ ισχυρών στην πλάτη της Ουκρανίας”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “σε γαϊτανάκι διπλωματικών επαφών και σκληρών διαπραγματεύσεων εξελίσσεται η ουκρανική κρίση, με τις εμπλεκόμενες μεγάλες δυνάμεις -Ρωσία, ΗΠΑ και Γερμανία- να παζαρεύουν ανοιχτά πλέον τα γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντά τους”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Πόλεμος νεύρων ΗΠΑ και Ρωσίας”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “η Ρωσία δεν θα εξαπολύσει πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, αλλά διατηρεί το δικαίωμα να στείλει εκεί στρατεύματα, εφόσον αυτό της ζητηθεί από τις ρωσόφωνες περιοχές της χώρας, διεμήνυσε χθες ο Βλαντιμίρ Πούτιν”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “Αγκάθια στις διαπραγματεύσεις”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει συμφωνία στο επίμαχο θέμα των ομαδικών απολύσεων η σύσκεψη μεταξύ του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών. Πηγή του υπουργείου Εργασίας δήλωσε ότι η διαπραγμάτευση είναι ανοιχτή, θα υπάρξει νέα συνάντηση τις επόμενες ημέρες με στόχο να βρεθεί κοινός τόπος”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Καμία εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά παιχνίδια στην Ουκρανία”.

Η εφημερίδα σημειώνει “ανησυχία για τις εξελίξεις και το ρόλο που επιδιώκει να διαδραματίσει η ελληνική κυβέρνηση σε αυτές, ιδιαίτερα μετά την επίσκεψη Ε. Βενιζέλου στο Κίεβο”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Ρωσική ρουλέτα”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “ρωσική ρουλέτα παίζεται στην Ουκρανία, όπου η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει επικίνδυνα ρευστή: ΗΠΑ και Ρωσία αντάλλαξαν και χθες βαριές κατηγορίες, παρότι ο Πούτιν χαρακτήρισε ως «έσχατη επιλογή» την προσφυγή στη στρατιωτική βία. «Δεν ξεγελάς κανέναν», απάντησε ο Ομπάμα”.

Kontranews: “Σκοτώνονται οι νταβατζήδες”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “αγωνίζονται να βγάλουν δικούς τους δημάρχους για να πάρουν την εκμετάλλευση των σκουπιδιών που τα κέρδη είναι μεγαλύτερα από αυτά που βγάζουν εφοπλιστές και πετρελαιάδες. Αυτές οι εκλογές θα μείνουν στην ιστορία σαν «Εκλογές των σκουπιδιών»”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Εμπλοκή με την τρόικα”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “συμφωνία με την τρόικα για το δημοσιονομικό. Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα φέτος. Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε αργά χθες το βράδυ ότι έγιναν σημαντικά βήματα για τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει ο ΟΟΣΑ και εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΔΝΤ για τη στάση του στο θέμα των αποτελεσμάτων των stress tests, για την κεφαλαιακή επάρκεια των τεσσάρων συστημικών τραπεζών”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Προσύμφωνο με την τρόικα για τη χορήγηση της δόσης”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “απομακρύνεται όσο περνούν οι μέρες το ενδεχόμενο συμφωνίας με την τρόικα μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας, αφού και κατά τις χθεσινές επαφές κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών δεν υπήρξε πρόοδος σε κανένα από τα μεγάλα ανοιχτά θέματα”.

ΚΕΡΔΟΣ: “Πάλι θρίλερ με την τρόικα! Αναζητείται πολιτική λύση”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “σε θρίλερ εξελίσσεται η έτσι και αλλιώς δύσκολη διαδικασία επίτευξης συμφωνίας με την τρόικα, με τους εκπροσώπους των δανειστών να εμφανίζονται ανυποχώρητοι από τις αρχικές τους απαιτήσεις και τις αποφάσεις για τα φλέγοντα ζητήματα των ομαδικών απολύσεων, της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ και της κινητικότητας στο Δημόσιο να μεταφέρονται πλέον στο υψηλό επίπεδο των πολιτικών αρχηγών που συσκέπτονται σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου”.

Original article: Οι εφημερίδες σήμερα.

Keywords
εφημεριδες, υπουργείο παιδείας, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τα νεα, δημοκρατια, τροικα, ωρα, ρωσία, αει, τει, ελευθεροτυπια, συμβασιουχοι, εκλογες, μαΐου, εστια, συριζα, μνημονιο, αυγη, ηπα, εφημεριδα, καθημερινη, νέα, ριζοσπαστησ, βενιζελος, οοσα, ΔΝΤ, ναυτεμπορικη, κερδοσ, original, τραπεζες, σταση εργασιας, εφημεριδα δημοκρατια, Καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου, αλλαγη ωρας, απολυσεις στο δημοσιο, νεα κυβερνηση, εκλογες 2012, εκλογες ηπα, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, ρωσία, αυγη, βερολινο, γερμανια, εικονες, ηπα, θεμα, θριλερ, καθημερινη, ναυτεμπορικη, νεα μετρα, οοσα, ουκρανια, παιχνιδια, υπουργείο παιδείας, υπουργειο οικονομικων, φωτογραφιες, ωρα, αει, αυξηση, αιμα, τει, βραδυ, δημοσιο, δρομος, υπαρχει, εκμεταλλευση, επενδυσεις, εφημεριδα, ικριωμα, κυβερνηση, λογο, μαΐου, μοσχα, πηγη, πουτιν, προσληψεις, ρολο, βηματα, δικαιωμα, εφαρμογη, φυλακες, ιδιαιτερα, υπουργειο, κακος, θεσεις
Τυχαία Θέματα