ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗ ΚΑΛΠΗ

Δηλώσεις έκαναν οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων αλλά και ο υποψήφιος Πρόεδρος Δημοκρατίας, Στ. Δήμας αμέσως μετά την άκαρπη ψηφοφορία στην Βουλή το μεσημέρι της Δευτέρας που οδηγεί την χώρα σε πρόωρες εκλογές την 25η Ιανουαρίου.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την ημερομηνία των εκλογών ενώ ευχαρίστησε τους βουλευτές που ψήφισαν υπέρ του Σταύρου Δήμα. Ο Α. Τσίπρας

με τη σειρά του υποστήριξε πως τα κόμματα απέδειξαν ότι η δημοκρατία δεν εκβιάζεται και μίλησε για τέλος των πολιτικών των μνημονίων.

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ

«Δυστυχώς μια μειοψηφία 132 βουλευτών σέρνουν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές…» ανέφερε μετά την τρίτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Βουλής ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενώ τόνισε ότι αύριο θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσει πρόωρες εκλογές στις 25 Ιανουαρίου.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους βουλευτές που ψήφισαν υπέρ του Σταύρου Δήμα.

«Σήμερα κάναμε ότι μπορούσαμε για να εκλεγεί ΠτΔ και να αποτραπούν οι πρόωρες εκλογές», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ

Ιστορική μέρα για την ελληνική δημοκρατία χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τρίτης ψηφοφρίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας που απέβη άκαρπη.

«Τα κόμματα απέδειξαν ότι η δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Όταν η μεγάλη πλειοψηφία αποφασισμένη να πει τέρμα στα μνημόνια, οι βουλευτές εναρμονίζονται με τη λαϊκή βούληση. Η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά που επί 2,5 χρόνια λεηλάτησε την κοινωνία, αποτελεί παρελθόν» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Με τη θέληση του λαού μας θα είναι παρελθόν τα μνημόνια τη λιτότητας. Το μέλλον ήδη ξεκίνησε».

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

“Κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα κρατούν τη μοίρα τους στα χέρια τους. Η ώρα της αλήθειας έφτασε”, δήλωσε ο Ευ.Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ακόμη πως το κόμμα του έχει να διαφυλάξει τις θυσίες του ελληνικού λαού και τα επιτεύγματα της χώρας. Κανείς άλλος δεν μπορεί να παίξει αυτόν τον εγγυητικό ρόλο πλην του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο ο οποίος κάλεσε σε συστράτευση όλους τους δημοκρατικούς και εχέφρονες πολίτες.

Χαρακτήρισε όνειδος το “όχι” των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην εκλογή Προέδρου με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Ζητάμε την ενότητα όλων των δυνάμεων της χώρας για μια πολιτική που θα φέρει το χαμόγελο δήλωσε ο αρχηγός των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος μετά την τρίτη και τελευταία ψηφοφορία στην Βουλή για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

“Εγγυητές για τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος. Ζήτησε ακόμη να υπάρξει μια νέα κυβέρνηση που δεν θα εκτελεί τις εντολές των ξένων, αλλά του ελληνικού λαού.

Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ

Η χώρα πρέπει να αλλάξει σελίδα τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης μετά το πέρας της ψηφοφορίας. «Η πολιτική πρέπει να αποκτήσει μια προοδευτική πολιτική. Σε αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε: «Αρκετά πληρώσαμε τα ψέματα των κομμάτων της ΕΕ. Αρκετά ματώσαμε για τα μονοπώλια.

Σ’ αυτές τις εκλογές αυτό που χρειάζεται ώστε να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα αγωνιστικής παρουσίας, λαϊκής συμμαχίας, δυναμικής αντιπολίτευσης, ενίσχυσης της πάλης για συνολική ανατροπή είναι ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ στη βουλή. Αυτό θα μετρήσει για τον λαό, για τη χώρα».

ΣΤ. ΔΗΜΑΣ

Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή θα ήταν η ορθή επιλογή, ανέφερε σε δηλώσεις του αμέσως μετά την τρίτη κρίσιμη ψηφοφορία ο Σταύρος Δήμας, ο οποίος τόνισε ότι αποδέχθηκε την πρόταση του πρωθυπουργού με το αίσθημα της εθνικής αποστολής.

Μετά την αποτυχία συγκέντρωσης του αριθμού των 180 βουλευτών, ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας, ο κ. Δήμας ευχαρίστησε τους πολίτες και τους βουλευτές και σημείωσε πως όλος ο ελληνικός λαος και το πολιτικό σύστημα οφείλει να εξασφαλίσει τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος.

ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

«Το Ποτάμι είναι εδώ έτοιμο για τις μεγάλες προκλήσεις», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης έπειτα από το αρνητικό αποτέλεσμα για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, καλώντας «τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να αποδοκιμάσουν τον τυφλό κομματισμό, ένα σύστημα που εργάζεται για τον εαυτό του αδιαφορώντας για τις αγωνίες των απλών ανθρώπων».

«Οι επαγγελματίες της πολιτικής», όπως τόνισε, «έπαιξαν τα πολιτικά παιχνίδια τους καθοδηγούμενοι από το κομματικό τους γινάτι. Τώρα είναι η ώρα των πολιτών».

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

«Η αντιπολίτευση εκβίασε εκλογές αντίθετα με τη θέληση του ελληνικού λαού», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη εξερχόμενη της Βουλής.

Όπως είπε, οι εκλογές έρχονται στη χειρότερη οικονομική στιγμή της χώρας.

Ακόμα, υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως έχει θα έχει προβάδισμα στις επερχόμενες εκλογές όμως «η Νέα Δημοκρατία θα απευθυνθεί σε όλες τις δυνάμεις της ελεύθερης δημοκρατικής παράταξης και θα τις κερδίσει αυτές τις εκλογές»

Keywords
Τυχαία Θέματα