Οι δανειστές πάνε να εξευτελίσουν πλήρως την κυβέρνηση – Ζητούν να “ξαναψηφίσει” για συντάξεις και συλλογικές συμβάσεις!

08:47 8/6/2017 - Πηγή: BankWars

Ενώ συνεδριάζει σήμερα το Euroworking Group για να πιστοποιήσει πως …συνεμορφώθη η Ελλάδα με τα προαπαιτούμενα, νέος …μπελάς προκύπτει για την κυβερνητική πλειοψηφία. δανειστές ζητούν να νομομετηθεί με το νέο πακέτο των εκκρεμών προαπαιτουμένων το «πάγωμα» μέχρι το 2022 των συντάξεων, αλλά και επέκταση του χρόνου για να επανέλθουν οι συλλογικές σιαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή,

οι δανειστές επιμένουν στο πάγωμα των συντάξεων για ένα ακόμη χρόνο – πέραν του 2021 -, προκειμένου να εξοικονομηθούν επιπλέον 90 εκατ. ευρώ, διασφαλίζοντας την επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 3,5% και το 2022.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η κυβέρνηση με το νόμο Κατρούγκαλου είχε «παγώσει» τις συντάξεις στα σημερινά χαμηλά επίπεδα έως το 2018, επεκτείνοντας το πάγωμα αυτό έως το 2021 προκειμένου σωρεύτικα να εξοικονομηθούν 436 εκατ. ευρώ για τις συντάξεις του ιδιωτικού τομέα και 68 εκατ. ευρώ για τις συντάξεις του Δημοσίου.

Παράλληλα το ΔΝΤ ζητά «διορθώσεις» και για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων. Αυτές, όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα των 4,9 δισ. ευρώ, επρόκειτο να επανέλθουν από τον Σεπτέμβριο του 2018. Άλλες όμως οι…βουλές του ΔΝΤ. Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, ο Τόμσεν είπε χαρακτηριστικά στον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο τελευταίο Eurogroup ότι «δεν συμφωνήσαμε συγκεκριμένη ημερομηνία (σ.σ. για την επιστροφή των συλλογικών συμβάσεων)».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΥΚΛΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ

“Ανυπόστατα και ευφάνταστα τα δημοσιεύματα που φέρουν τον υπουργό να λέει, κατά την κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα κατατεθεί πολυνομοσχέδιο για το κλείσιμο και των τελευταίων προαπαιτουμένων”

Keywords
Τυχαία Θέματα