Οι χορηγοί της μεγάλης νίκης του Μητσοτάκη – Τι έγραφε το bankwars την Παρασκευή 19/5

Παρασκευή 19 Μαίου:

Έκλεισε χθες η λίστα των χορηγών της “Μητσοτάκης ΑΕ”, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ομίλου.

“Ευχαριστούμε όλους όσοι έσπευσαν να στηρίξουν το έργο μας αλλά αδυνατούμε να δεχθούμε άλλους. Την επόμενη φορά, θα τους δοθεί η ευκαιρία να συμμετέχουν”.

Τελευταίος μεγάλος χορηγός, η “Κατρούγκαλος ΕΠΕ”, με την ανακοίνωσή της ότι σχεδιάζει να επαναφέρει τις εισφορές 20% στα “μπλοκάκια”. Στους ελεύθερους επαγγελματίες,  δηλαδή στη μεσαία ονομαζόμενη τάξη, που είδε κι έπαθε να απαλλαγεί από το χαράτσι που συνδέει το ασφαλιστικό με το φορολογικό καθεστώς.

Προηγήθηκε

τον Μάρτιο η μεγάλη χορηγία της “Δραγασάκης ΕΠΕ” που σε παρουσίαση στο Οικονομικό Επιμελητήριο  άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησης του αφορολόγητου ορίου που ανέρχεται σήμερα στα 800.000 ευρώ για γονικές παροχές και δωρεές, καθώς και στην αύξηση του φόρου στα μερίσματα. “Είναι ανάγκη να ξαναδούμε το φορολογικό σύστημα και την κατανομή των φορολογικών βαρών”.

Μεγάλη η έκπληξη για τη χορηγία της “Χρυσής Αυγής ΑΕ”, η οποία δια του διευθύνοντος συμβούλου της από τις φυλακές όπου κρατείται για το …θεάρεστον έργο της, έδωσε σαφές στίγμα για το κόμμα στο οποίο πρέπει να κατευθυνθούν τα διαθέσιμα “κεφάλαιά” της στις 21 Μαίου.

Ανυπέρβλητου μεγέθους οι χορηγίες από την “Επιτελείο Κουμουνδούρου ΑΕ”: Τη μία ημέρα “προοδευτική διακυβέρνηση”, τη δεύτερη “κυβέρνηση μειοψηφίας”, την τρίτη “κυβέρνηση με ψήφο ανοχής”, την τέταρτη “κυβέρνηση ειδικού σκοπού” , την πέμπτη και την έκτη ημέρα “συνδυασμός των παραπάνω” και την έβδομη… “Κυρίω τω Θεώ σου”.

Αξιομνημόνευτη η χορηγία της “Φράκτης Έβρου ΟΕ” που τη μια γκρεμίζεται, την άλλη διατηρείται και την άλλη ενισχύεται.

Ανέλπιστη τέλος η χορηγία της “53+ ΕΠΕ” που εζήλωσε την δόξα της “Βαρουφάκης ΟΕ” και σε ρόλο παρεμφερή με startup, προσπαθεί να βρει λύσεις οικονομικές με “τοπικά νομίσματα” (ίσως “λίρα Πελοποννήσου”, γιεν “Κρήτης”, “δολάριο Στερεάς Ελλάδος”, “φράγκο Αιγαίου”, “ρουπία Θράκης”…)

Όλες οι παραπάνω χορηγίες στην “Μητσοτάκης ΑΕ”, ήρθαν να προστεθούν στις ήδη γνωστές και αναμενόμενες από:

-Τις τράπεζες και τους servicers που θα κάνουν το παν προκειμένου να μην “μπλέξουν” με αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας τους απέναντι στους δανειολήπτες.

-Τους 10-15 μεγάλους επιχειρηματικούς Ομίλους συν τους δεκάδες δορυφόρους τους που παίρνουν ένα “σκασμό” εκατομμύρια από το Ταμείο Ανάπτυξης για έργα, παραχωρήσεις, επενδύσεις και καμιά όρεξη δεν έχουν να “μπλέξουν” με επαναδιαπραγματεύσεις. Και μάλιστα με άτομα που ακούνε τη λέξη επένδυση και βγάζουν… φλύκταινες.

– Τα περισσότερα ΜΜΕ των οποίων οι ιδιοκτήτες, μικροί και κυρίως μεγάλοι, έχουν βρει τα “πατήματά” τους στην αγορά και καμιά όρεξη δεν έχουν να “μπλέξουν” με “παπάδες” και αναδιανομές “πίτας”  Το είδαν το έργο και δεν θέλουν να το ξαναδούν.

ΥΓ: Από τη λίστα των χορηγών της “Μητσοτάκης ΑΕ”, απουσιάζει η “Πολάκης-Εκκενώσεις βόθρων ΕΠΕ”, η οποία θα επανέλθει την επομένη των εκλογών. 

Έκλεισε με την “Κατρούγκαλος ΕΠΕ” η λίστα των χορηγών της “Μητσοτάκης ΑΕ”- Όλα τα ονόματα των χορηγών

Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα