Οι αθλιότητες του διαδικτύου “κερδίζουν” τον “συνετό” Α.Τσίπρα – Τι ζητάνε οι πολίτες – Οι νεκροί στις ισχυρές χώρες και η προσωπικότητα Μητσοτάκη

01:53 5/4/2020 - Πηγή: BankWars

Έλαχε στον Μητσοτάκη να βρεθεί στο “τιμόνι” με την τρικυμία της πανδημίας.

Και κάποιοι, στην απέναντι πολιτική πλευρά, δε μπορούν να το χωνέψουν πως τα πάει (σ.σ. μέχρις στιγμής!) τόσο καλά.

Όπως δεν μπορούν να χωνέψουν πως γίνεται η Ελλάδα να “βαστά”, όταν χώρες με τεράστιες δυνατότητες, οικονομικές, δημοσιονομικές, επιστημονικές, ιατρικές, αντικρίζουν κάθε μέρα χιλιάδες φέρετρα, ενώ τα πολυδιαφημισμένα  νοσοκομεία τους έχουν καταρρεύσει από ελλείψεις υλικών (ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία…)

Και

επειδή δεν μπορούν να τα χωνέψουν αυτά, ενώ και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τεράστια αποδοχή στις κυβερνητικές κινήσεις, επιλέγουν να βρίζουν νυχθημερόν μέσω των social media. Οι οπαδοί γιατί είναι …οπαδοί και κάποιοι πολιτικοί, επειδή φοβούνται για το μέλλον τους και θέλουν το αφιονισμένο ακροατήριο για ψηφοφόρους.

Προσωπικά, ο Α.Τσίπρας, δεν τους έχει ακολουθήσει στον κατήφορο. Προφανώς, γιατί, αν μη τι άλλο,  έχει πολιτικό ένστικτο. Ένστικτο, που κάνουν ό,τι μπορούν οι δήθεν “σωματοφύλακές του” να του το ακυρώσουν.

Η Αντιπολίτευση, αν θέλει να ικανοποιήσει σε αυτή τη δύσκολη φάση τους πολίτες και να  ξαναγίνει κυβέρνηση, οφείλει δύο πράγματα:

1. Σεβασμό στα εκατομμύρια των Ελλήνων που αγωνιούν για τη ζωή τους και τη ζωή των ανθρώπων τους σήμερα αλλά και για το οικονομικό μέλλον τους, αφού περάσει η πανδημία.

2. Κριτική ΒΑΣΙΜΗ για τα ουκ ολίγα λάθη που γίνονται από την κυβέρνηση, συνοδευόμενη όμως με ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΕΣ τόσο για το σήμερα, όσο και για το αύριο.

Βερμπαλισμοί για τις ελλείψεις σε ΜΕΘ, γιατρούς, υλικά, δεν “περνάνε”. Απλά, γιατί επί 4,5 χρόνια η νυν Αντιπολίτευση ήταν κυβέρνηση και οι ΜΕΘ ΄επί των ημερών της δεν αυξήθηκαν, όπως δεν αυξήθηκαν (αντίθετα μειώθηκαν λόγω μνημονίου) ούτε και οι αποδοχές των γιατρών.

Επίσης, βερμπαλισμοί του στυλ “λίγα δίνεις, δόστα τώρα όλα”, επίσης δεν “περνάνε”.

1.γιατί όλοι γνωρίζουν σε ποια οικονομική κατάσταση εξ αιτίας των μνημονίων ήταν και είναι  τα οικονομικά της χώρας. (Χώρες ισχυρές, χωρίς μνημόνια ψυχοραγούν και εμείς με 10 χρόνια μνημόνια θα τη βγάλουμε καθαρή;)

2. γιατί από τα 35 δισ του περίφημου “μαξιλαριού” ΜΟΝΟ τα μισά μπορεί να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση (τα άλλα μισά είναι για το χρέος και πρέπει να δοθεί άδεια από τους δανειστές για να χρησιμοποιηθούν).

3. γιατί αν πέσουν εδώ και τώρα και τα 16 δισ που έχουμε δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε, όταν περάσει το “κακό”, η χώρα, μη έχοντας “μαξιλάρι”, θα δανείζεται (αν) με επιτόκια στο …Θεό και θα κινδυνεύσει με νέα πιθανόν χρεοκοπία!

4. γιατί, πριν φτάσουμε στο “μετά” τη πανδημία διάστημα, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΓΓΥΑΤΑΙ πως ο ιός δεν θα μας επισκεφθεί …δριμύτερος το φθινόπωρο (ξέρει κανείς πότε θα βρεθεί το φάρμακο;). Αν δεν έχουμε καβάντζα, έστω αυτά τα 16 δισ. του “μαξιλαριού” ΠΟΙΟΣ θα δανείσει και με τι όρους την Ελλάδα; Ούτε η …Ακρόπολη δεν θα μας φτάνει για να ζήσουμε πωλώντας την.

Το να μην αρέσει στην Αντιπολίτευση η “αποθέωση” του Μητσοτάκη, είναι απόλυτα κατανοητό. Αυτό όμως δεν μπορεί να απαντάται με ύβρεις, ούτε με “τσιτάτα” του τύπου “ο Τσιόρδας είναι σαν την Άση Μπίλιου τη χαρτορίχτρα”.

Η αντιπολιτευτική τακτική θέλει, όπως είπαμε, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, αλλά κυρίως θέλει ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ. Και τα δύο, ευτυχώς, τα έχουν οι γιατροί μας και το νοσηλευτικό προσωπικό σε όλη την Ελλάδα.

Ένα όμως παράδειγμα ανθρωπιάς, βγαίνει και από μία μητέρα, με παιδί ΑμεΑ. Σε μία της επιστολή, λέει τα πάντα όλα στους πολιτικούς ΟΛΩΝ των κομμάτων. Ας την λάβουν υπόψη τους οι “σκληροτράχηλοι” υβριστές στο διαδίκτυο.

…Γιατί κάποιος πρέπει να τους πει ότι ο Μητσοτάκης, δεν είναι ούτε Θεός, ούτε διάβολος. Απλά, κάνει πάντα το αυτονόητο. Μήπως το ίδιο να κάνουν και οι “απέναντι”; Για το καλό τους.

Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα