ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ – ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

[UPD] Μπροστά στη Βουλή βρίσκεται αυτή την ώρα η πορεία των αγροτών από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη φορολόγησή τους.

Περίπου 5.000 αγρότες από όλη την Ελλάδα αλλά και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών, κατέφθασαν από νωρίς το πρωί στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν να

λάβουν μέρος στο πανελλαδικό, παναγροτικό συλλαλητήριο, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στη φορολόγησή τους.

Επίσης, στο πλευρό των αγροτών είναι και το ΠΑΜΕ το οποίο πραγματοποίησε προσυγκέντρωση στην Ομόνοια.

Νωρίτερα, στο συλλαλητήριο στην Πλατεία Βάθη, τραγούδησε ο γνωστός από τα αγροτικά της δεκαετίας του ‘70 Θωμάς Μπακαλάκος.

Στην ομιλία του, από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, ο Βαγγέλης Μπούτας χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου, σημειώνοντας ότι «οι μικρομεσαίοι αγρότες αγωνίζονται για την επιβίωσή τους».

Στη συγκέντρωση των αγροτών είναι παρόντες ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, και αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Τροχαία έχει προχωρήσει σε ρυθμίσεις της κυκλοφορίας των οχημάτων στους γύρω δρόμους, ενώ αυτή την ώρα είναι κλειστή η Αμαλίας και η Βασ. Σοφίας.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ:

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ – ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

[UPD] Άρχισαν να φτάνουν οι πρώτοι αγρότες στην πλατεία Βάθη, προκειμένου να λάβουν μέρος στο πανελλαδικό, παναγροτικό συλλαλητήριο που είναι προγραμματισμένο για τη μια μετά το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή.

Στην Πλατεία Βάθη βρίσκονται ήδη αγρότες από μπλόκα της Θεσπρωτίας και της Χαλκιδικής, καθώς και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λαικών Αγορών.

Η τροχαία έχει προχωρήσει σε ρυθμίσεις της κυκλοφορίας των οχημάτων στους γύρω δρόμους.

Στο συλλαλητήριο θα απευθύνουν χαιρετισμούς φορείς αγροτών από όλη τη χώρα και θα πραγματοποιηθεί κεντρική ομιλία του Βαγγέλη Μπούτα, από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων και επικεφαλής της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Οι αγρότες προσβλέπουν σε μεγάλη συμμετοχή, ενώ έχουν απευθύνει κάλεσμα και στους εργαζόμενους των άλλων κλάδων.

Στο συλλαλητήριο έχουν ανακοινώσει ότι θα λάβουν μέρος οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των αγροτών, η ΑΔΕΔΥ έχει καλέσει τους δημόσιους υπαλλήλους να συμμετάσχουν στο παναγροτικό συλλαλητήριο, ενώ το ΠΑΜΕ θα συμμετέχει την Τετάρτη στην υποδοχή των αγροτών που θα λάβουν μέρος στη συγκέντρωση.

Στάση εργασίας στον ΟΓΑ από τις 2 το μεσημέρι έως τη λήξη τη βάρδιας

Σε στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεως, από τις 2 το μεσημέρι έως τη λήξη της βάρδιας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου των εργαζομένων, η στάση γίνεται για συμπαράσταση στην κινητοποίηση των αγροτών.

Τα αιτήματα των αγροτών

Οι αγρότες αντιτίθενται στην τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων σε όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και -μεταξύ άλλων- ζητούν αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, «φρένο» στις δικαστικές διώξεις των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, να μην γίνει κανένας πλειστη ριασμός σπιτιού ή χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων από το συνολικό ποσό των οφειλών των αγροτών προς τις τράπεζες και κούρεμα 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ.
Ζητούν, επίσης, μείωση του κόστους παραγωγής (π.χ. αφορολόγητο πετρέλαιο και νυχτερινό ρεύμα) και ενίσχυση της κτηνοτροφίας.

Παρατείνονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Παρατείνονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Νίκαιας μέχρι και τον κόμβο της Βιοκαρπέτ, μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές:

Προς Θεσσαλονίκη: Όλα τα οχήματα που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς τη Λάρισα δεν θα εξέρχονται από την Π.Α.Θ.Ε. στον κόμβο Νίκαιας, αλλά θα συνεχίζουν και θα εξέρχονται στον κόμβο του Πλατυκάμπου.

Προς Αθήνα: Όλα τα οχήματα που κινούνται επί της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Αθήνα θα αναστρέφονται στο ύψος του κόμβου της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ και θα κινούνται με κατεύθυνση προς Λάρισα- Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας- Βόλου και μέσω του κόμβου Πλατυκάμπου θα εισέρχονται στην ΠΑΘΕ.

Original article: ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ – ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ.

Keywords
Τυχαία Θέματα