Οι αγρότες και πάλι τους δρόμους

23:12 4/1/2017 - Πηγή: BankWars

Αποφασισμένοι να βγουν οι αγρότες στους δρόμους για μία ακόμα χρονιά, δηλώνουν οι εκπρόσωποι των αγροτών που συναντήθηκαν σήμερα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου.

Άκαρπη η συνάντηση και σε δηλώσεις τους οι αγρότες υποστήριξαν ότι ο κ.Αποστόλου ήταν ξεκάθαρος αυτή την φορά ότι δεν μπορεί να τους ικανοποιήσει τα αιτήματά τους αφού τον δεσμεύει το μνημόνιο. Παράλληλα, οι παραγωγοί τόνισαν ότι θα πρέπει να υπάρξει ομόνοια στις τάξεις τους, χωρίς κομματικές ταμπέλες, ώστε να παλέψουν

όλοι μαζί για την αποδέσμευση από το μνημόνιο.

Επιπλέον, οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν την άλλη εβδομάδα κατά τόπους συσκέψεις προκειμένου να πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις για την μορφή και τον χρόνο των κινητοποιήσεων. Πάντως, υπάρχει τάση στις τάξεις των παραγωγών σύμφωνα με την οποία δεν πρέπει να κλείσουν τους δρόμους, αλλά να προβούν σε άλλου είδους μορφές κινητοποιήσεων. Να υπενθυμίσουυμε ότι η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μπούτα, έχει αποφασίσει ήδη να βγάλει τα τρακτέρ στους δρόμους στις 23 Ιανουαρίου.

Από την πλευρά του ο κ.Αποστόλου δήλωσε ότι αυτά που έχουν γίνει αλλά και με αυτά που σχεδιάζονται για τους επόμενους μήνες δημιουργείται ένα περιβάλλον για τον αγροτικό χώρο πολύ ιδίαιτερο σε σχέση με αυτά που βιώνει η υπόλοιπη κοινωνία, προσθέτοντας ότι είναι θέμα των αγροτών οι μορφές των κινητοποιήσεων που θα επιλέξουν.

Νωρίτερα, αντιπροσωπεία αγροτών επέδωσε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ζητώντας να γίνει προ ημερήσιας συζήτηση στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για το αγροτικό ζήτημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα