Όχι καταυλισμός μεταναστών στο Ελληνικό – Θύελλα αντιδράσεων

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε στους δημάρχους των νοτίων προαστίων η πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει καταυλισμό στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Όπως είπαν οι ίδιοι μετά τη συνάντηση τους με τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Μουζάλα, βρίσκονται σε θέσεις “μάχης” αφού είναι αντίθετοι στη μεταφορά των μεταναστών από το ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ -όπου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα γίνουν αγώνες KICK BOXING- στα εγκαταλελειμμένα υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας.

O Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης

δήλωσε: “Ο λαός περιμένει να δει εργοτάξιο στο Ελληνικό, μπουλντόζες, Ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, ζωή και Πολιτισμό. Ο,τιδήποτε είναι μακριά από αυτό το σχέδιο μας βρίσκει σε μια θέση μάχης”.

Στη συνάντηση Μουζάλα με την αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι δημοτικών Aρχών από την Κώ, τη Ρόδο και τη Σάμο, που έχουν ξεσηκωθεί με τη δημιουργία HOT SPOTS στα νησιά τους.

“Υπήρξε μια γόνιμη συζήτηση, υπήρξαν και αντιπαραθέσεις κατά την άποψή μου χωρίς νόημα”, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Την Τετάρτη το πρωί συνεδριάζει εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ για να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις των δημάρχων για το προσφυγικό.

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφθηκε το πρωί το στάδιο του ΤΑΕ KWON DO και κατήγγειλε τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα