Ομπρέλες της ντροπής

Η εκάστοτε εξουσία, κρίνεται από τις μεγάλες αποφάσεις που παίρνει στα οικονομικά, εθνικά και κοινωνικά θέματα.

Αλλά ακόμα και οι πιο επωφελείς για τη χώρα και τους πολίτες αποφάσεις σε αυτά, ανατρέπονται από μια μικρή απόφαση, που είναι είναι έξω από τη λογική και το ήθος του απλού πολίτη. Ο πολίτης, προσωπικά, μπορεί να μην έχει το ήθος και να έκανε χειρότερα αν του εδίδετο η εξουσία, αλλά δεν δίνει κανένα ελαφρυντικό στον “άρχοντα” για τη μικρή “ανήθικη” απόφασή του.

Στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης (1985-1990) με τα

συν και τα πλην της παρουσίας του, εκτέθηκε ανεπανόρθωτα στην κοινή γνώμη όταν δημοσιεύτηκε η είδηση πως η σύζυγός του, Φρόσω, πέρασε στις αποσκευές, σε ταξίδι επιστροφής από το εξωτερικό, κάποια αντικείμενα, όπως χαλιά, κα.

Χθες, δύο υπουργοί, η κυρία Γεροβασίλη και η κυρία Παπακώστα, εκτέθηκαν στο Πανελλήνιο, όχι γιατί πήραν μια λάθος απόφαση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όχι γιατί δεν απέτρεψαν τη ρήψη ληγμένων χημικών στο συλλαλητήριο, αλλά γιατί αγόρασαν με λεφτά του Δημοσίου 4 ομπρέλες!

4 ομπρέλες, με τιμή της κάθε ομπρέλας 125 ευρώ!

Οι υπουργοί, όχι μόνο δεν καταδέχθηκαν να πάρουν ομπρέλες των 5, 10, 20, ευρώ, όπως παίρνει όλος ο κόσμος, ακόμα και οι πλούσιες κυρίες (με το κάπα κεφαλαίο) αλλά αγόρασαν τις “επώνυμες” ομπρέλες των 125 ευρώ.

Αν τα έβαζαν από την τσέπη τους, δικαίωμά τους. Τα χρέωσαν όμως στο ελληνικό Δημόσιο! Ποιο δημόσιο; Αυτό που είναι πρώτο στην Ευρώπη σε χρέη, 335 δισεκατομμύρια ευρώ!

Eurostat: Η Ελλάδα πρώτη σε χρέος σε όλη την Ευρώπη!

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΠΡΕΛΕΣ

Πέρασε μια μέρα και καμία από τις δύο υπουργούς δεν βγήκε να ζητήσει μια συγγνώμη.

Κρίμα.

Όχι για το 500άρικο. Δεν θα σωθεί η Ελλάδα με το 500άρικο. Θα σωθεί όμως η υπόληψη του πολιτικού κόσμου, ο οποίος στα μάτια του απλού πολίτη είναι πολλαπλώς εκτεθειμένος.

Το βράδυ των εκλογών, ευρωεκλογών ή εθνικών εκλογών, ας μη βγουν…δακρυρροούσες οι δύο υπουργοί στα κανάλια για να μας μιλάνε για την άνοδο της ακροδεξιάς.

Έχουν συμβάλλει, όσο δεν φαντάζονται σε αυτό, με τις παλιο-ομπρέλες τους.

Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα