ΟΜΠΑΜΑ – ΜΠΑΡΟΖΟ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΜΕ …ΤΟ ΓΑΝΤΙ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία για μη τήρηση της διεθνούς συμφωνίας της Γενεύης που έχει στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία, ενώ προειδοποίησε τη Μόσχα με νέες κυρώσεις. Πάντως επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει «στρατιωτική λύση στο πρόβλημα στην Ουκρανία».

«Μέχρι στιγμής, δεν είδαμε να σέβονται ούτε το πνεύμα ούτε το γράμμα της συμφωνίας της Γενεύης», δήλωσε ο Ομπάμα επικαλούμενος τη στάση των Ρώσων, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο.

«Συνεχίζουμε να βλέπουμε κακόβουλους ενόπλους να καταλαμβάνουν κτίρια, να παρενοχλούν τον κόσμο που δεν συμφωνεί με αυτούς, να αποσταθεροποιούν την περιοχή και δεν είδαμε τη Ρωσία να παρέμβει για να τους αποθαρρύνει», υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Ομπάμα πρόσθεσε ότι αν η Ρωσία συνεχίσει κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα υπάρξουν «συνέπειες και νέες κυρώσεις» των ΗΠΑ σε βάρος της, ενώ τόνισε ότι τα κατασταλτικά μέτρα που ήδη εφαρμόζονται έχουν «αντίκτυπο στη ρωσική οικονομία».

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΠΑΡΟΖΟ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ

Να μην προχωρήσει μονομερώς σε αλλαγή του υφιστάμενου καθεστώτος ενεργειακής τροφοδοσίας της Ουκρανίας, προειδοποιεί τη Ρωσία η Ευρωπαϊκή Ένωση, δια στόματος του προέδρου της Κομισιόν, Jose Manuel Barroso.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin, με ημερομηνία 17 Απριλίου 2014, ενδεχόμενη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου προς το Κίεβο μπορεί να πλήξει και την Ε.Ε. και θα έχει σημαντικές συνέπειες στις εμπορικές σχέσεις της Μόσχας με την Ε.Ε, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Παράλληλα, κάλεσε τη Ρωσία να στηρίξει το πρόγραμμα του ΔΝΤ για την οικονομική σταθεροποίηση της ουκρανικής οικονομίας.

Original article: ΟΜΠΑΜΑ – ΜΠΑΡΟΖΟ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΜΕ …ΤΟ ΓΑΝΤΙ.

Keywords
Τυχαία Θέματα